Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 7. 2014,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

AC Milan Silvio Berlusconi Mario Balotelli

Petek, 4. 7. 2014, 11.49

8 let

"Balotellija bi lahko prodal za 35 milijonov evrov. Kdo ga bo kupil zdaj?"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Silvio Berlusconi je potožil, da je zaradi skromnih predstav Italije na SP ostal brez mastnega zaslužka. Maria Balotellija je želel vrniti na Otok za 35 milijonov evrov, a iz te moke ne bo kruha.

Kontroverzni predsednik Milana je v pogovoru za Gazzetta dello Sport razkril, da je nameraval zvezdniškega napadalca prodati enemu izmed najboljših angleških klubov. "Zaslužili bi lahko 35 milijonov evrov, a se zdaj sprašujem, kdo ga bo sploh kupil po tako neuspešnih predstavah na svetovnem prvenstvu. Na svetovnem prvenstvu ni izgubila le reprezentanca Italije. Izgubil sem tudi jaz," je dejal Silvio Berlusconi, ki je po koncu stresne sezone 2013/14, v kateri so rdeče-črni prvič po 16 letih ostali brez Evrope, podal odločitev, da se v kratkem znebi 23-letnega Maria Balotellija. Temnopolti napadalec z ganskimi koreninami se ni pretirano izkazal. Dosegel je nekaj atraktivnih zadetkov, a so to bili le prebliski, ki Milanu niso prinesli veliko točk. Moštvo je nizalo neuspehe, navijači sedemkratnih prvakov so bili na robu živčnega zloma in zahtevali spremembe. Tako velja v poletnem prestopnem roku pričakovati številne aktivnost, od rdeče-črnega dresa se bo poslovil tudi slovenski reprezentant Valter Birsa.

Zanj naj bi se zanimal Arsenal

Pred začetkom SP v Braziliji so se razširile govorice, da naj bi se za muhastega napadalca, na katerega se lepijo afere, ki pa jih od časa do časa začini s prekrasnimi zadetki, zanimal londonski Arsenal. Trener topničarjev Arsene Wenger je pozneje zanimanje zanikal. Morda tudi zaradi skromnih predstav italijanske izbrane vrste na brazilskih tleh.

Balotelli se je na svetovnem prvenstvu vpisal med strelce enkrat. Odločil je zmagovalca na evropskem derbiju z Anglijo (2:1), a se je zmaga v Manausu pozneje izkazala za pirovo, saj so se Azzurri spotaknili tako ob kostariško kot tudi urugvajsko oviro. Na zadnji tekmi je nepredvidljivi Balotelli plesal na meji drugega rumenega kartona, tako da se je v drugem polčasu preselil na klop ter v solzah spremljal nesrečen poraz štirikratnih svetovnih prvakov (0:1), po katerem so se razočarani Italijani lahko odpravili le še v domovino.

Balotellijev agent potrdil, da je Mario žalosten in potrt

Podpredsednica Milana Barbara Berlusconi je prejšnji mesec potrdila, da klub razmišlja o tem, da bi Balotelli zapustil San Siro. Dejala je, da bi Milan lahko našel primerno zamenjavo. O želji, da bi odšel drugam, je spregovoril tudi Balotellijev agent Mino Raiola. Pojasnil je, da je njegov varovanec zelo žalosten in potrt zaradi kritik, ki so ga doletele po vrnitvi iz Brazilije.

Nekdanji napadalec Manchester Cityja je v dresu Milana odigral 54 srečanj ter dosegel 30 zadetkov, pogodba pa mu poteče šele čez štiri leta. Ker je blagajna nekdanjega italijanskega velikana, ki je v prejšnji sezoni osvojil šele osmo mesto, skoraj presušena, si bo vodstvo kluba še naprej prizadevalo, da bi izkupiček od prodaje prvega napadalca nekoliko olajšal težave. Pomembno besedo pri tem bo imel tudi novi trener Filippo Inzaghi.

Ne spreglejte