Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mario Balotelli Hellas Verona AC Milan

Petek, 23. 8. 2013, 18.48

8 let

Balotelli se prav trudi, da ga ljudje ne marajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vročica pred začetkom italijanskega prvenstva se približuje vrelišču, še bolj pa je zadevo podkuril župan Verone, ta je med vrsticami obtožil Milanovega Mario Balotellija, da sam spodbuja rasizem.

Uvodna tekma nove sezone serie A bo v soboto med povratnikom v prvokategornike Verono in 18-kratnimi prvaki Italije Milanom (18.00). Navijači Hellas Verone veljajo za ene od najbolj vročih in tudi nevzgojenih, Balotelli jim je že napovedal, da se bo na vsako rasistično zmerjanje odzval na profesionalen način, z zadetkom v mreži njihovih ljubljencev. Kljub temu Flavio Tosi, župan Verone, meni, da tako podajanje žogice z navijači ne pomeni nič dobrega. "Če bi bil Balotelli manj provokativen, bi bilo to bolje za obe strani. V Italiji nastopa veliko temnopoltih igralcev, a nihče ni v draženju navijačev, v negativnem smislu, seveda, tako dober kot ravno Mario. Zna poskrbeti za to, da ga ljudje ne marajo, da ne rečem sovražijo."

Kot smo že dejali, so navijači Hellasa med najbolj problematičnimi, zato na štadion Marc'Antonio Bentegodi prihaja vroč obračun. Tosi še dodaja: "Naš klub se veliko posveča temu, da se gledalci lepo vedejo. Precej nam je povsem uspelo izpodriniti rasizem, a hočemo, nočemo, še vedno se bodo na štadionu našli štirje pijani idioti, ki se ne bodo znali brzdati. Tega se ne da preprečiti, a verjemite mi, da bodo ti v manjšini."

"Dolgih 11 let smo se bojevali, da smo se vrnili v serio A. Komaj že čakamo sobotno tekmo. Naš nasprotnik je zelo atraktiven, rivalstvo med navijači je veliko. Vem, da bomo v nedeljo na naslovnicah časnikov, in to ne zaradi navijačev, temveč zaradi zmage nad Rossonerri," je sklenil župan Verone.

Ne spreglejte