Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 8. 2020,
15.59

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

poletni prestopni rok Chelsea RB Leipzig Timo Werner Kevin Kampl UEFA liga prvakov Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 13. 8. 2020, 15.59

12 mesecev

Prvi vratar Atletica pred dvobojem z RB Leipzigom

Jan Oblak spregovoril o željah, Atletico kupuje hrvaškega vratarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22
Jan Oblak | Jan Oblak ima danes priložnost, da se z Atleticom ponovno zavihti med štiri najboljše klube v Evropi. | Foto Guliver/Getty Images

Jan Oblak ima danes priložnost, da se z Atleticom ponovno zavihti med štiri najboljše klube v Evropi.

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni as Jan Oblak je pred četrtfinalnim dvobojem lige prvakov, v katerem se bo zvečer v Lizboni pomeril s Kamplovim RB Leipzigom, razgovoril v izčrpnem intervjuju za španski športni dnevnik AS. Govora je bilo tako o ciljih kot tudi o morebitni selitvi na Otok, kjer ga v svoje vrste vabi Chelsea. Atletico se odloča tudi za nakup novega vratarja, posel naj bi bil sklenjen s Hrvatom Ivom Grbićem.

Josep Guardiola
Sportal Pravljica Lyona se nadaljuje: po Ronaldu izločil še Guardiolo!

Če bi 27-letni Jan Oblak to poletje zapustil vrste madridskega Atletica, bi postal novi svetovni rekorder. V zgodovino bi se zapisal kot prvi vratar, za katerega je snubec plačal odškodnino, ki presega 100 milijonov evrov. Če bi se odpravil v London in se pridružil Chelseaju, ki bi po poročanju otoških medijev rad med vratnici postavil prav samozavestnega Škofjeločana, bi morali modri plačati Atleticu 120 milijonov evrov.

Trener Chelseaja Frank Lampard ne bi imel nič proti, če bi lahko na položaju vratarja računal na 27-letnega Slovenca. | Foto: Reuters Trener Chelseaja Frank Lampard ne bi imel nič proti, če bi lahko na položaju vratarja računal na 27-letnega Slovenca. Foto: Reuters

Tolikšna je njegova odkupna klavzula, zapisana v pogodbi, ki jo ima z Los Colchoneros sklenjeno do poletja 2023. O tem, ali se bo to zares zgodilo, bo treba še malce počakati. Vsaj do konca sezone oziroma zadnje tekme Atletica.

''Zdaj ni primeren čas, da bi o tem govorili. Zdaj je pomemben Leipzig. O tem, kakšna je bila sezona, bomo lahko razpredali po zadnji tekmi. Po koncu sezone bomo lahko o tem govorili. Upam, da bom do konca sezone odigral še tri tekme. Najprej želimo izločiti Leipzig,'' ne skriva cilja, da bi šel letos v Evropi do konca in na seznam lovorik, ki jih je osvojil z Atleticom, dodal še najlepšo, naslov evropskega prvaka.

Atletico v tej sezoni lige prvakov:

Atletico se ne počuti kot favorit

Kevin Kampl ima danes priložnost, da si prvič v karieri zagotovi nastop v polfinalu lige prvakov. | Foto: Getty Images Kevin Kampl ima danes priložnost, da si prvič v karieri zagotovi nastop v polfinalu lige prvakov. Foto: Getty Images Danes ga na ''Šporarjevem'' stadionu Jose Alvarade čaka obračun z nemškim predstavnikom RB Leipzig, ki od četrtfinala dalje ne more več računati na najboljšega strelca Tima Wernerja, bodočega napadalca Chelseaja.

''Ekipa Leipziga je brez Wernerja nekoliko drugačna. Ni ne boljša ne slabša, ampak spremenjena. V nemškem prvenstvu in ligi prvakov je pokazala izjemno kakovost. Igrajo napadalen nogomet, a se tudi dobro branijo, kar dokazuje tudi njihova statistika v bundesligi,'' pričakuje eden izmed najboljših vratarjev na svetu danes zelo zahtevno srečanje proti tekmecu, ki ga skuša onemogočiti z visokim pritiskom ter hitrim oddajanjem žoge.

''Če ne bomo dali vsega od sebe, se bomo znašli v težavah. V dvoboj ne vstopamo z mislijo, da smo favoriti,'' previdno poudarja in dodaja, da bi lahko Atleticu v današnjem srečanju prišle še kako prav bogate izkušnje, ki so si jih nabrali v zadnjih sezonah.  

PSG Atalanta
Sportal Navijači noreli v Parizu, Neymar sporoča: Nihče ne more izločiti PSG

Kampla je enkrat že izločil

S Kamplom si je delil slačilnico izbrane vrste vse do leta 2018. | Foto: Žiga Zupan/Sportida S Kamplom si je delil slačilnico izbrane vrste vse do leta 2018. Foto: Žiga Zupan/Sportida Škofjeločan je v intervjuju za AS potrdil, da je pred težko pričakovanim četrtfinalom stopil v stik s Kevinom Kamplom. Pred leti sta si delila slačilnico v izbrani vrsti, po dokončni odločitvi Slovenca, rojenega na nemških tleh, da ne bo več nosil državnega dresa, je v njej le še Oblak.

''Izmenjala sva si nekaj sporočil. Nisva niti veliko govorila o tekmi, ampak bolj o osebnih stvareh. Je odličen igralec, v reprezentanci sva dobro sodelovala,'' je nekdanji vratar Olimpije in Benfice pohvalil zveznega igralca Leipziga, ki je nedavno podaljšal sodelovanje z rdečimi biki.

Nepozabna trojna obramba Oblaka proti takratnemu Kamplovemu Bayerju:

Enkrat ga je že premagal v izločilnem delu lige prvakov (2017), ko je z rdeče-belimi v osmini finala ugnal Bayer Leverkusen in na povratni tekmi poskrbel za verjetno njegovo najbolj odmevno obrambo kariere, ko je kar trikrat zapored ustavil nevarne strele lekarnarjev.

Jan Oblak
Sportal Oblakovi z enodnevno zamudo prispeli v Lizbono

Na Lizbono ga vežejo lepi spomini

Aleksander Čeferin je slovenskemu vratarju že čestital za osvojitev lige Europa in evropskega superpokala. | Foto: Reuters Aleksander Čeferin je slovenskemu vratarju že čestital za osvojitev lige Europa in evropskega superpokala. Foto: Reuters Zmagovalec dvoboja se bo v polfinalu lige prvakov udaril s PSG, ki je v sredo po dramatičnem razpletu izločil Iličićevo Atalanto (2:1). Oblak je že večkrat zaigral v polfinalu lige prvakov, za Kampla pa bi bilo to prvič. Škofjeločan je trdno odločen v želji, da v tej sezoni odigra še tri tekme. To bi pomenilo, da bi se 23. avgusta v finalu potegoval za evropski naslov. In to ravno na stadionu Luz, kjer je opozarjal nase pred selitvijo v Madrid, ko je stal v vratih Benfice.

''Lizbona ima v mojem srcu posebno mesto. Na Portugalsko sem se preselil pri 17 letih, a ni pomembno, ali osvojiš ligo prvakov v Lizboni, Madridu, Milanu ali Londonu. Vse bi mi pomenilo enako. Upam pa, da bom osvojil ligo prvakov prav to leto,'' ne izključuje možnosti, da bi šel Atletico v letu, zaznamovanem z izbruhom novega koronavirusa, najdlje in prvič v klubski zgodovini osvojil ligo prvakov. Če bi ponovil predstavo z Anfielda, kjer je po podaljšku spravil v žalost branilca naslova Liverpool (3:2), bi bil na zelo dobri poti, da bi mu 23. avgusta rojak Aleksander Čeferin na slavnostnem odru sredi igrišča čestital za veliki naslov.

Atletico kupuje hrvaškega vratarja

Antonio Adan (desno) kmalu ne bo več sodeloval z Janom Oblakom. | Foto: Reuters Antonio Adan (desno) kmalu ne bo več sodeloval z Janom Oblakom. Foto: Reuters Atletico še ni uradno potrditev novega poletnega nakupa, hrvaški mediji pa že od srede poročajo o dogovoru, kako bo štiriletno pogodbo z madridskim velikanom vsak čas sklenil mladi hrvaški vratar Ivo Grbić.

Nekdanji up splitskega Hajduka in donedavni čuvaj mreže zagrebške Lokomotive, ki ji je pomagal do drugega mesta v prvenstvu in kvalifikacij za ligo prvakov, naj bi se zahvalil ponudbi novopečenega premierligaša WBA, ki ga vodi njegov rojak Slaven Bilić, in sprejel ponudbo Atletica, ki išče novega rezervnega vratarja.

Antonio Adan se namreč poslavlja od Madridčanov. Lokomotiva naj bi od Atletica zaslužila vsaj 4,5 milijona evrov, z bonusi vred pa bi lahko zaslužek po prodaji visokega vratarja znašal celo šest milijonov.

Ne spreglejte