Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Atletico Madrid Barcelona Antoine Griezmann

Torek, 19. 12. 2017, 18.00

6 let, 4 mesece

Atletico jezen na Barcelono: diši po novi kazni za Katalonce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid je tekmeca iz španskega prvenstva Barcelono prijavil krovni nogometni zvezi Fifi, ker so Katalonci po mnenju madridskega kluba poskušali nepravilno posegati v pogodbo z njihovim igralcem Antoinom Griezmannom oziroma vplivati nanj.

Atletico Madrid je pritožbo zoper Barco vložil zaradi "nelegalnega kontakta". V Španiji poročajo, da je vir iz Atleticovega tabora pojasnil, da so se za pritožbo odločili zaradi ponavljajočega iskanja stikov Barcelone z igralcem in njegovim agentom.

Griezmann je pogodbo z Atleticom junija podaljšal do leta 2022, zato v madridskem klubu menijo, da poteza Barcelone ne le krši pravila Fife o prestopih, temveč bi lahko imela vpliv tudi na integriteto španskega prvoligaškega tekmovanja. Barcelona je v tej sezoni na vrhu prvenstvene lestvice, Atletico kot njen najbližji zasledovalec zaostaja šest točk.

Bo Antoine Griezmann kariero nadaljeval pri Barceloni?

  • Da.
    23,36 %
    50 glasov
  • Ne.
    76,64 %
    164 glasov
Oddanih 214 glasov

Fifa potrdila, da je prejela pritožbo

Predstavnik Fife je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so na krovni zvezi prejeli Atleticovo pritožbo. Barca je pred leti zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z mladoletnimi igralci že dobila kazen v obliki prepovedi sklepanja pogodb z okrepitvami za določeno obdobje; če bo Fifa ugotovila, da so Atleticovi očitki upravičeni, se bo krovna zveza morda spet odločila za podobno kazen.

Josep Maria Bartomeu je za Francoza pripravljen odšteti 100 milijonov evrov. | Foto: Reuters Josep Maria Bartomeu je za Francoza pripravljen odšteti 100 milijonov evrov. Foto: Reuters

Bartomeu se je srečal z Griezmannovo družino?

Po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo se je predsednik Barce Josep Maria Bartomeu nedavno sestal z Griezmannovo družino, Barca pa naj bi bila po nekaterih informacijah pripravljena plačati odkupno klavzulo za Grizemanna v vrednosti 100 milijonov evrov že po koncu te sezone.

Griezmann je za madridski klub dosegel 90 golov v 179 tekmah, odkar je v Atletico prišel iz Reala Sociedada leta 2014.

Ne spreglejte