Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
4. 6. 2016,
13.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Jamie Vardy Arsene Wenger Arsenal Roy Hodgson

Sobota, 4. 6. 2016, 13.39

6 let, 7 mesecev

Jamie Vardy velika želja Londončanov

Arsenal v lov na napadalca, ki je očaral svet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Londonski Arsenal naj bi Leicester Cityju, ki je v prejšnji sezoni senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, poslal ponudbo za njegovega najboljšega strelca Jamieja Vardyja, s katero naj bi aktiviral odkupno klavzulo angleškega reprezentanta.

Jamie Vardy, ki se z angleško reprezentanco pripravlja na evropsko prvenstvo v Franciji, bo imel morda že pred začetkom nogometnega vrhunca poletja nov klub.

Na četrtkovi prijateljski tekmi proti Portugalski na Wembleyju v Londonu - Angleži so zmagali z 1:0 -, ki jo je začel v prvi postavi reprezentance Roya Hodgsona, ga je s tribun spremljal tudi trener Arsenala Arsene Wenger. Ne brez razloga. Francoz, ki je na klopi topničarjev že dve desetletji, si Vardyja namreč nadvse želi v svoji ekipi za prihodnjo sezono.

Bo klub zamenjal v prihodnjih dneh?

Klubski status želi rešiti pred začetkom Eura. | Foto: Klubski status želi rešiti pred začetkom Eura. Po informacijah, ki prihajajo z Otoka, naj bi za napadalca, ki je bil še pred letom dni popolna neznanka (pred štirimi leti je igral v peti ligi, v elitni premier ligi pa debitiral šele pred dobrim letom), Leicester Cityju že poslal ponudbo, vredno okoli 25 milijonov evrov, kolikor znaša Vardyjeva odkupna klavzula.

Ni še znano, ali enega izmed najbolj vročih napadalcev v Evropi ta hip odhod v Arsenal zanima, a glede na to, da je za njim sezona življenja, januarja prihodnje leto pa bo dopolnil 30 let, je jasno, da bo priložnost za selitev na bolje prav gotovo izkoristil. Če ne v Arsenal, lahko pričakujemo, da bo iz Leicestra odšel drugam.


Kakorkoli že, klubski status naj bi Vardy, ki je v reprezentanci debitiral junija lani in medtem v izbrani vrsti zbral osem nastopov (zabil je tri gole), skušal rešiti še pred začetkom evropskega prvenstva. Angleže prva tekma, v prvem krogu skupine B se bodo v Marseillu pomerili z Rusijo, čaka že prihodnjo soboto, zato lahko pričakujemo, da bo prestop, če se bo zares zgodil, izpeljan zelo hitro.

Arsene Wenger je z Arsenalom v prejšnji sezoni ostal brez lovorik, zato išče okrepitve. | Foto: Arsene Wenger je z Arsenalom v prejšnji sezoni ostal brez lovorik, zato išče okrepitve.

Francoz išče okrepitve po novi razočaranj polni sezoni

Wenger po še eni razočaranj polni sezoni, v kateri je ostal brez lovorike - od lige prvakov se je poslovil že v osmini finala, v prvenstvu je osvojil drugo mesto -, očitno išče okrepitve in zdi se, da je prvo našel v Leicestru.

Ne spreglejte