Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
16. 12. 2011,
18.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsenal Manchester City Arsene Wenger Roberto Mancini

Petek, 16. 12. 2011, 18.36

7 let, 12 mesecev

Arsenal s Cityjem: To bo test, a lahko zmagamo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Arsenal trenutno igra dobro, zato bo težko," pred nedeljskim derbijem Manchester Cityja z Arsenalom pove Roberto Mancini. "To bo velik test, a lahko zmagamo," pa zatrjuje Arsene Wenger.

Manchester City je v 15. krogu angleške premier league prvič letos izgubil (Chelsea je bil boljši z 2:1). Torej le ni tak strah in trepet, kot smo menili po uvodnih štirih mesecih sezone? Arsenal se je po katastrofalnem začetku sezone pobral, na zadnjih osmih tekmah je nanizal sedem zmag in se iz 15. povzpel na peto mesto. Se res lahko vključi v bitko za angleškega prvaka? Odgovora na vprašanji morda dobimo to nedeljo, ko se bosta ekipi v Manchestru v 16. prvenstvenem kolu pomerili med sabo. Pred tremi tedni je v četrtfinalu ligaškega pokala City v Londonu topničarje premagal z 1:0.

City, ki ima le še dve točki prednosti pred mestnim rivalom Manchester Unitedom, bo brez poškodovanega branilca Aleksandra Kolarova in brez kaznovanega moža obramba Gaela Clichyja (v ponedeljek je bil izključen). Na srečo trenerja Roberta Mancinija se v ekipo po dveh tekmah odsotnosti vrača Micah Richards. Slednji se je na zadnjem treningu sprl s problematičnim Mariom Balotellijem, a trener pravi, da ni bilo nič hujšega in je spor že pozabljen. Arsenal je na odhod lani svojih najboljših dveh igralcev Cesca Fabregasa in Samirja Nasrija že pozabil, še posebej ker blesti Robin van Persie. Ta je s 15 zadetki najboljši strelec lige. Strateg Arsene Wenger nima večjih skrbi s poškodbami, še vezist Jack Wilshere po operaciji kolena dobro okreva in se bo vrnil sredi februarja.

Roberto Mancini koncu niza neporaženosti ne pripisuje posebne teže: "Po 15. krogih smo na vrhu. Dve točki pred Unitedom. Dovolj smo močni, da se vrnemo na zmagoviti tir. En poraz ničesar ne spremeni. Brez težave se bomo pobrali. Prepričan sem, da se bomo. Trenutno Arsenal igra dobro, zato bo težko, a moramo začeti z novim nizom zmag." Italijanski trener se zaveda, od kod bo v nedeljo ob 17.10 prežala največja nevarnost: "Van Persie je izjemen nogometaš, je kot Sergio Aguero, Edin Džeko ali Balotelli. Zadane na vsaki tekmi. Trenutno je zelo vroč, tako kot celoten Arsenal. Ko igraš proti vrhunski ekipi in najboljšem strelcu, moraš garati."

Arsene Wenger se ne boji, da bi se jim ponovil zadnji obisk Manchestra, ko jih je avgusta z 8:2 ponižal United. "To bo velik test. V nogometu veliko pomeni dnevna forma. Če me vprašate, če jih lahko premagamo, vam povem, da jih lahko. Če bomo odigrali svoj najboljši nogomet, jih lahko premagamo." Če zmagajo, bodo za Cityjem le še šest točk, le kdo bi si mislil, da bo po najslabšem začetku sezone v Arsenalovi zgodovini to letos sploh možno. "Prelomna točka sezone je bila zmaga pri Chelseaju, saj pred tem na gostovanju še nismo zmagali. City bo drugi veliki test v gosteh. To bo enornem test. Vemo, da moramo odigrati svoj najboljši nogomet. Psihično in fizično smo pripravljeni. Vse bomo naredili za zmago," dodaja Wenger.

Unitedove skrbi s poškodbami

Ta konec tedna se igra še en dvoboj med Manchestrom in Londonom. Na Loftus Road k Queens Park Rangers prihaja Man United. Četa Alexa Fergusona se lahko zavihti na prvo mesto, če se le ne bo poznal manjko poškodovanih nogometašev. Prejšnji teden je ekipa za celo sezono ostala brez branilca Nemanje Vidića, ta teden je za nedoločen čas zaradi zdravstvenih težav moštvo zapustil vezist Darren Fletcher, že dlje pa je odsoten napadalec Javier Hernandez. Ferguson pravi, da vseeno v klubu ni panike in januarja ne bodo kupovali.

Ne spreglejte