Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 10. 2012,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arsenal Schalke Montpellier

Sreda, 24. 10. 2012, 13.06

8 let

Arsenal lahko že zakorači v nadaljnje tekmovanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Arsenal bi si z zmago nad Schalkejem v tretjem krogu lige prvakov praktično že zagotovil napredovanje v nadaljnje tekmovanje. Montpellier in Olympiakos upata na točke, ki bi jima pomenile veliko.

Londončani bi imeli v primeru zmage na drevišnji tekmi devet točk s treh tekem in pet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, kar bi jim na široko odprlo vrata v nadaljnje tekmovanje. Prav to je načrt varovancev Arsena Wengerja, ki so sicer konec tedna doživeli neprijeten prvenstveni poraz proti Norwich Cityju, zato bodo danes poskušali narediti vse, da s tremi točkami pozabijo na velik spodrsljaj. Domači trener ima sicer veliko težav s sestavo enajsterice, poškodovani so Alex Oxlade-Chamberlain, Bacary Sagna, Theo Walcott, Abou Diaby in Laurent Koscielny. Nemci bodo v Londonu nastopili brez Juliana Draxlerja in Kyriakosa Papadopuolosa, preostali so nared. Arsenal optimizem črpa iz podatka, da pred domačimi navijači ni izgubil nobene od zadnjih 45 tekem, ki jih je odigral proti klubom, ki ne prihajajo iz Anglije. Nazadnje je doma izgubil proti milanskemu Interju leta 2003. Schalke je na drugi strani zmagal je na eni izmed zadnjih osmih tekem proti angleškim klubom. Zanimivo, prav proti Arsenalu, in sicer prav tako leta 2003.

''Poraz proti Norwich Cityju je bil boleč, a smo ga preboleli. Pričakujem, da bomo to pokazali tudi tokrat. Verjamem v svojo ekipo, čeprav je res, da smo v domačem prvenstvu trenutno v slabem položaju. Vsi smo razočarani nad tem, a po drugi strani nam gre v ligi prvakov dobro. Moramo narediti vse, da bo tako tudi po tekmi s Schalkejem. Čaka nas težka tekma proti nasprotniku, ki je vsega spoštovanja vreden. Schalke igra dober nogomet, obeta se zanimiva tekma. Verjamem, da se bomo ob koncu veselili zmage,'' pred tekmo pravi domači trener Wenger. ''Čaka nas zahtevna naloga. Vemo, kdo in kaj je Arsenal. Še posebej je nevaren pred domačimi navijači. Na domačih tekmah od prve minute pritiska na nasprotnika. Nič drugače ne bo verjetno niti tokrat. A igrali smo že mnogo pomembnih tekem, zato se ne bojim, da ne bi bili kos nalogi. Če lahko v nemškem prvenstvu igramo pred 80.000 vročekrvnimi navijači v Dortmundu, bomo lahko igrali tudi v Londonu. Sem optimist. Vse razen poraza bi bil uspeh,'' pa pred prvim sodnikovim žvižgom sporoča gostujoči strateg Huub Stevens.

V Franciji se bosta pomerila kluba, ki v skupini B spadata med avtsajderje. Da je tako, priča tudi razmerje na lestvici. Montpellier ima točko, Olympiacos je še brez. A po drevišnji tekmi se utegne morebitni zmagovalec vključiti v boj za prvi dve mesti, zato je ta toliko bolj pomembna. Montpellier, ki je v prejšnji sezoni presenetljivo osvojil naslov francoskega prvaka, je v tej slab. Trenutno je v domačem prvenstvu šele na 16. mestu in je veliko razočaranje. Olympiakosu gre v mnogo manj kakovostnem grškem prvenstvu veliko bolje. Po sedmih tekmah ima stoodstoten izkupiček, je na vrhu in na dobri poti, da osvoji nov naslov.

Trener Montpelliera ne bo mogel računati na kaznovanega branilca Garryja Bocalyja, preostali igralci bodo na voljo. Pri gostih ne bo ofenzivnega vezista Ariela Ibagaze, medtem ko je Tassos Papazoglou poškodovan.

Drevišnja tekma med Montpellierom in Olympiakosom bo prva med tema dvema kluboma. Se pa ne bo zgodilo prvič, da bodo Grki gostovali v Franciji. Do zdaj so že dvanajstkrat. Zmagali so le trikrat. ''Ta tekma je zelo pomembna za obe ekipi. Arsenal in Schalke sta v ospredju, naš največji rival je prav Olympiacos in zanimivo bo videti, kakšen izid bomo iztržili na tekmi proti Atenčanom. Zmagovalec bo lahko upal na preboj v nadaljnje tekmovanje, medtem ko bo poraženec verjetno izgubil vse možnosti za napredovanje. Oylmpiakos ima veliko več izkušenj z nastopanjem v Evropi, kot jih imamo mi. Grki so v prednosti. Seveda pa verjamemo, da lahko pridemo do pozitivnega izida. Najbolj pomembno bo, da ne prejmemo zadetka. Če nam to uspe, lahko pridemo do zmage,'' pred tekmo pravi trener Francozov Rene Girard. ''Pred nami je zelo pomembna tekma,'' nič drugače kot njegov kolega na francoski klopi ni začel niti Leonardo Jardim, trener Olympiakosa, in nadaljeval: ''Naš cilj je zmaga. Če nam bo uspelo, se bomo borili za napredovanje. V primeru neuspeha bomo lahko razmišljali le še o ligi Europa. Smo v dobri formi, a v ligi prvakov še nismo osvojili točke. Verjamemo, da nam lahko uspe tokrat. Ta tekma je za nas daleč najbolj pomembna doslej. Montpellier res ni v najboljši formi, a gre za odlično ekipo, ki je v minuli sezoni osvojila naslov francoskega prvaka. To je dovolj zgovoren podatek, za kakšno ekipo gre.''

Ne spreglejte