Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
26. 8. 2015,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blessing Eleke NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Danilo Aljaž Krefl Denis Klinar

Sreda, 26. 8. 2015, 16.50

8 let

Argentinec mogoče, ob njem v Olimpijo prihajata še dva

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije že zdaj kažejo več, kot je marsikdo pričakoval, a naj bi bili v prihodnosti še boljši. Tudi po zaslugi novih okrepitev, ki naj bi prišle v Ljubljano.

Po štirih zaporednih zmagah, zmagali so tudi na derbiju v Mariboru s 3:0, v zadnjem krogu pa v Stožicah odpravili Celjane kar s 6:0, se je v Ljubljano spet naselila nogometna evforija. "Počasi, naredili nismo še ničesar," ob tem vseskozi ponavlja trener Marijan Pušnik, glavni akter tistega, kar se dogaja na igrišču, ki je hkrati že večkrat poudaril: "Ekipo, kot si jo želim, bom imel na voljo šele septembra. Takrat bomo popolnili igralski kader, počasi že uveljavili trende dela, za katerimi stojimo."

Navdušil z nogometnim znanjem, s fizično pripravljenostjo pa ...

Konec poletnega prestopnega roka bo prihodnji ponedeljek. Resda lahko okrepitve v Olimpiji pristanejo tudi pozneje, a takrat bo izbira veliko bolj skromna. Prišli bodo lahko le tisti brez pogodb, pri takšnih sta vprašljivi kakovost in pripravljenost. Prav ta je tudi kamen spotike ob podpisu Lucasa Ontivera, o katerem je bilo v zadnjem času veliko govora. Nad igralskimi sposobnostmi Ontivera je trener Olimpije navdušen, nad fizično pripravljenostjo pa nekoliko manj.

Po zadnjih, najbolj svežih in tudi relevantnih informacijah, ki smo jih dobili, naj bi bil Pušnik kljub vsemu zagret za podpis pogodbe s tem 20-letnim krilnim napadalcem iz Argentine, a se bo odločil v dogovoru skupaj s športnim direktorjem Rankom Stojićem in s sodelavci v strokovnem štabu. Odvisno bo tudi od tega, pod kakšnimi pogoji so ga pri Galatasarayju, katerega član je Argentinec, pripravljeni spustiti v Ljubljano. Pri Olimpiji vztrajajo pri tem, da bi ga k njim posodili.

Želijo si še dveh

Ob Argentincu si pri Olimpiji želijo še ta teden podpisati pogodbo s še dvema nogometašema. Za koga gre, nam ni uspelo ugotoviti, a eden izmed njih je morda Nigerijec, ki na začetku sezone blesti v dresu Gorice in je s petimi goli tudi najboljši strelec prvenstva ta hip, Blessing Eleke. Več bi moralo biti znanega že v prihodnjih dneh.

Če bo Olimpiji uspelo še dodatno okrepiti ekipo, ki je že tako pokazala veliko, bo trener Pušnik seveda zelo zadovoljen. Še bolj kot s tem pa se zdaj ubada z zadnjo tekmo pred odhodom na reprezentančni premor, ki je pred njim. V nedeljo bo v Stožicah gostoval Rudar. Po sijajnem nizu in ob dejstvu, da so Velenjčani pri dnu lestvice, ne bi smeli biti prevelik zalogaj, a prav takšno razmišljanje lahko Ljubljančane pokoplje.

Zmaga proti Rudarju zelo zaželena

"To bo povsem drugačna tekma od tiste s Celjem. Velenjčani bodo igrali obrambno, ne bo nam lahko," ob tem pravi Pušnik, ki si seveda nadvse želi, da bi Olimpija prišla še do pete zaporedne zmage in bi v zmagovitem vzdušju užival še vsaj dva tedna.

Še pogled na zdravstveni karton Olimpije. Mladi brazilski napadalec Danilo, ki se je poškodoval takoj po prihodu, še ni nared. Za okrevanje bo potreboval še nekaj tednov. Podobno velja tudi za Denisa Klinarja, ki se bo ekipi počasi priključil na treningih. Še en bočni branilec, ki je pred sezono v Ljubljano prišel prav iz Velenja, Aljaž Krefl, dobro okreva, a pri Olimpiji z njim verjetno ne bodo tvegali, zato na nedeljski tekmi bržčas ne bo igral. Glede na to, kako ga je proti Celju nadomestil Kenan Bajrić, to ne bi smela biti prevelika težava.

Ne spreglejte