Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2018,
19.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

angleško prvenstvo Liverpool Leicester City

Nedelja, 2. 9. 2018, 19.05

5 let, 8 mesecev

Angleško prvenstvo, 4. krog

Nemec razhudil Srbe, Lukaku ujel Drogbaja, Watford ostaja stoodstoten! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Watford | Watford ohranja stik z Liverpoolom in Chelseajem. | Foto Reuters

Watford ohranja stik z Liverpoolom in Chelseajem.

Foto: Reuters

Nedeljski spored 4. kroga angleškega prvenstva je s tesno zmago odprl Arsenal, ki je stežka, s 3:2 premagal Cardiff. Ranjeni rdeči vragi so po dveh zadetkih Romeluja Lukakuja slavili na neugodnem gostovanju pri Burnleyju, Watford pa je v obračunu dveh neporaženih ekip z 2:1 premagal Tottenham. 

Popoln izkupiček ima še vedno Watford, ki je v obračunu dveh neporaženih ekip po preobratu premagal Tottenham. Na 1:1 je izenačil Troy Deeney, za popoln preobrat pa je poskrbel Craig Catchcart.

Manchester United je po dveh zaporednih porazih premagal Burnley. Rdeči vragi so na krilih Romeluja Lukakuja že prvi polčas dobili z 2:0. Belgijec se je na večni lestvici najboljših strelcev v premier league izenačil s svojim idolom Didierjem Drogbajem. Oba sta zadela 104 zadetke. 

V drugem polčasu so rdeči vragi zapravili tudi enajstmetrovko (slabo je streljal Paul Pogba), igrali z igralcem manj (po neumnosti je pordečel Marcus Rashford), a na koncu vseeno zlahka zadržali prednost iz prvega dela in dosegli drugo zmago v sezoni.

Arsenal odbil vse napade Valižanov

V prvi nedeljski tekmi je za manjši škandal poskrbel strelec prvega zadetka za topničarje, Nemec Shkodran Mustafi, ki je z rokami pokazal dvoglavega orla, simbol Velike Albanije.

Za nameček mu je pri zadetku podal Švicar Granit Xhaka, ki je s takim proslavljanjem opozoril nase na preteklem SP v Rusiji. Takrat so jo Švicarji odnesli le z denarno kaznijo. Kaj bo doletelo Nemca?

Slavje Nemca, ki je razjezilo predvsem Srbe:

Pogumnemu Cardiffu je dvakrat uspelo izenačiti, za to, da so vse tri točke odšle v London, pa je v 81. minuti poskrbel Alexandre Lacazette.

Napaka Brazilca brez posledic

V soboto sta se srečala Leicester in Liverpool. Pri vodstvu Liverpoola z 2:0 je po veliki napaki prvi gol v dresu Redsov prejel Alisson Becker, ki je poleti za 75 milijonov okrepil lanske finaliste lige prvakov.

Velika napaka Brazilca, ki pa ni bila usodna:

A napaka ni bila usoda, Liverpool je na na koncu zmagal z 2:1. Za zmagovalno ekipo, ki ostaja neporažena, sta zadela Sadio Mane in Roberto Firmino, edini gol za lisjake je dosegel Rachid Ghezzal.

Chelsea ostaja na zmagovalnih tirnicah

Chelsea je proti Bournemouthu vknjižil nove tri točke. Za nov uspeh Londončanov je zadel Pedro, zmago pa je v 85. minuti potrdil Eden Hazard. Southampton je z 2:0 ugnal Crystal Palace in dosegel prvo zmago v tej sezoni.

Jona Gorenca Stankovića ob remiju Huddersfielda z Evertonom ni bilo na klopi, aktualni prvak Man City je na Etihadu z 2:1 ugnal Newcastle.
 

 

Najboljši strelci:

4 - Mane (Liverpool), Mitrović (Fulham)
3 - Agüero (Man City), Lucas (Tottenham), Lukaku (Man Utd), Murray (Brighton), Pedro (Chelsea), Pereyra (Watford), Richarlison (Everton)
- ...
...

Ne spreglejte