Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 3. 2018,
10.20

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,75

4

Natisni članek

Jürgen Klopp Jose Mourinho Liverpool Manchester United angleško prvenstvo

Torek, 13. 3. 2018, 10.20

6 let, 1 mesec

Angleško prvenstvo, 30. krog

David Silva zadeval za zmago vodilnega CItyja, Southampton odpustil trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,75

4

Manchester City Stoke | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na zadnji tekmi 30. kroga angleške nogometne lige je vodilni Manchester City z dvema zadetkoma Davida Silve ugnal Stoke City in vknjižil četrto zaporedno zmago. Derbi kroga je v soboto pripadel Manchester Unitedu, Arsenal je po treh porazih v nedeljo le zmagal.

V nedeljo je Arsenal, ki je v četrtek po dolgem času navdušil in z 2:0 zmagal v gosteh pri Milanu v ligi Europa, zlahka s 3:0 premagal Watford. Tottenham, ki je med tednom nesrečno izpadel iz lige prvakov, je v gosteh pri Bournemouthu zmagal s 4:1. Manchester United je v soboto z dvema goloma Marcusa Rashforda premagal Liverpool z 2:1, a je derbi kroga zasenčilo dogajanje na Olimpijskem štadionu v Londonu, kjer je po novem porazu West Ham Uniteda prišlo do navijaških incidentov. Prvak Chelsea je z 2:1 premagal Crystal Palace.

West Ham United, ki se bori za obstanek, je v soboto izgubil še tretjo prvenstveno tekmo v nizu, potem ko ga je v Londonu s 3:0 premagal Burnley. Na tekmi na Olimpijskem štadionu je bilo zelo burno. Ko so gostje v 66. minuti zadeli za vodstvo z 2:0, je namreč na zelenico vdrlo nekaj navijačev West Ham Uniteda.

Eden izmed njih je pristopil do vezista domačih Marka Nobla, ta pa je z njim obračunal in ga vrgel na tla. Tekma je bila nekaj časa celo prekinjena, a so jo nato le pripeljali h koncu.

Manchester United je na Old Traffordu z dvema goloma Marcusa Rashforda z 2:1 premagal Liverpool. | Foto: Reuters Manchester United je na Old Traffordu z dvema goloma Marcusa Rashforda z 2:1 premagal Liverpool. Foto: Reuters

Marcus Rashford odločil derbi že po 24 minutah

Na derbiju na Old Traffordu je Manchester United, ki je nastopil brez poškodovanega Paula Pogbaja, dosegel pomembno zmago, s katero se je utrdil na drugem mestu, na katerem ima zdaj pred Liverpoolom pet točk prednosti. Obračun velikih tekmecev je že v prvi polovici prvega polčasa odločil angleški napadalec Marcus Rashford, ki je zabil oba gola za vodstvo z 2:0.

Gostje so gol za kanček upanja dosegli v 66. minuti, ko je z nespretnim posredovanjem za zelo atraktiven avtogol poskrbel domači branilec Eric Bailly, a je gostom za izenačenje zmanjkalo časa.

Southampton išče novega trenerja

Argentinec Mauricio Pellegrino ni več trener Southamptona. Klop svetnikov je zapustil zaradi skromnih rezultatov v prvenstvu. Na 17 tekmah je zmagal le enkrat.

 

 

Najboljši strelci:

24 - Kane (Tottenham), Salah (Liverpool) 
21 - Agüero (Man City)
15 - Sterling (Man City)
14 - Lukaku (Man Utd), Vardy (Leicester City),
13 - Firmino (Liverpool),
... 

Ne spreglejte