Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2023,
22.36

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Marcus Rashford Jürgen Klopp Erik Ten Hag Liverpool Manchester United Manchester City Arsenal Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 6. 3. 2023, 22.36

1 leto, 1 mesec

Angleško prvenstvo, 26. krog

Katastrofa Man Uniteda, Liverpool je zabil kar sedemkrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Liverpool Mohamed Salah | Mohamed Salah je dosegel dva zadetka. | Foto Reuters

Mohamed Salah je dosegel dva zadetka.

Foto: Reuters

V 26. krogu angleškega prvenstva je Liverpool po neverjetni predstavi s kar 7:0 odpihnil večnega rivala Manchester United, ki je tako doživel pravo katastrofo. To je bilo izenačenje najhujšega poraza Uniteda v premier ligi, leta 1953 je proti Wolverhamptonu izgubil z 1:8. V soboto se je nenadejana poslastica odvila na stadionu Emirates, kjer je vodilni Arsenal po velikem preobratu in zadetku v 97. minuti srečanja s 3:2 premagal Bournemouth. Topničarji so že po devetih sekundah in enajstih stotinkah tekme doživeli šok, potem ko je za goste zadel Philip Billing, a so v drugem polčasu skovali preobrat. Četrti Tottenham je z 0:1 klonil proti Wolvesom, Chelsea pa je z enakim izidom ugnal Leeds, za uvod v krog je drugi Manchester City z 2:0 ugnal Newcastle. 

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Klopp in ten Hag pozivata navijače h koncu vzklikov o tragedijah

Veliki derbi 26. kroga se je odvil na Anfieldu, kjer je Liverpool s kar 7:0 odpravil Manchester United. Ekipi je pred tem srečanjem na lestvici ločilo deset točk v korist rdečih vragov, ki pa so bili v Liverpoolu povsem nebogljeni. United je tako bržkone z rok izpustil še zadnjo priložnost, da se priključi boju za prvaka, Liverpool pa je skočil na peto mesto prvenstvene razpredelnice, za četrtim, ki vodi v ligo prvakov, zaostaja le tri točke, od Tottenhama pa ima tudi tekmo manj.

Cody Gakpo je dosegel dva zadetka. | Foto: Reuters Cody Gakpo je dosegel dva zadetka. Foto: Reuters

Za vodstvo Liverpoola je ob koncu prvega polčasa v 43. minuti po podaji Andyja Robertsona zadel Cody Gakpo. Takoj na začetku drugega polčasa je na 2:0 povišal Darwin Nunez, tri minute kasneje pa je na 3:0 z drugim zadetkom na srečanju povišal Gakpo. A tu se Liverpool ni ustavil, v 66. je v polno meril še Mohamed Salah, nato pa devet minut kasneje na Anfieldu odjeknila petarda, potem ko je drugič v dnevu zadel še Nunez. V 83. minuti je na 6:0 povišal Salah, zadnji žebelj v krsto Uniteda pa je zabil še Roberto Firmino. Salah je s svojim 129. golom postal najboljši strelec Liverpoola v premier ligi.

Arsenal je zmagoviti zadetek dosegel v 97. minuti. | Foto: Reuters Arsenal je zmagoviti zadetek dosegel v 97. minuti. Foto: Reuters Arsenal do zmage v 97. minuti

V soboto si je Arsenal po novi infarktni zmagi znova prigaral pet točk naskoka pred drugim Manchester Cityjem. Na stadionu Emirates, kjer je gostoval Bournemouth, je bilo zelo pestro že v prvi minuti. Danski nogometaš in član Bournemoutha Philip Billing je namreč z zadetkom po devetih sekundah in enajstih stotinkah srečanja postavil rekord za najhitrejši zadetek v tej sezoni premier lige, ni pa postavil absolutnega rekorda za najhitrejši zadetek v zgodovini angleškega prvenstva, ki ga od leta 2019 drži Shane Long, ki je za Southampton proti Watfordu takrat zadel po 7,69 sekunde. Za še večje veselje gostov je z zadetkom v 55. minuti poskrbel še Marcos Senesi.

Philip Billing je zadel že po devetih sekundah tekme. | Foto: Reuters Philip Billing je zadel že po devetih sekundah tekme. Foto: Reuters

A Arsenal se je nato po novem šoku izjemno hitro pobral, le pet minut kasneje je na 1:2 znižal Thomas Partey. V 70. minuti je na 2:2 izenačil Ben White, s tem pa postavil tudi končni izid. Ko je že delovalo, da se bo tekma končala z remijem, je v 97. minuti po kotu zabil Reiss Nelson in poskrbel za ekstazo navdušenja na stadionu Emirates.

Na prvi tekmi kroga sta za zmago Manchester Cityja poskrbela Phil Foden, ki je proti Newcastlu zadel v 15. minuti, tri točke pa je v 67. minuti potrdil Bernardo Silva.

Manchester City je slavil z 2:0. | Foto: Reuters Manchester City je slavil z 2:0. Foto: Reuters

Deveti poraz v sezoni so doživeli nogometaši Tottenhama, ki so morali z 0:1 priznati premoč Wolvesom, za katere se je med strelce vpisal Adama Traore (82.). Do zmage pa so vendarle prišli nogometaši Chelseaja, ki so po zadetku Wesleyja Fofane z 1:0 ugnali Leeds.

Arsenal
Sportal Arsenal po strelskih vajah pobegnil na +5, uspešen tudi Liverpool

Angleško prvenstvo, 26. krog:

Sobota, 4. marec:

Nedelja, 5. marec:

Ponedeljek, 6. marec:

Najboljši strelci:

27 – Haaland (Man City),
18 – Kane (Tottenham),
15 – Toney (Brentford),
14 – Rashford (Man Utd), 
11 – Martinelli (Arsenal), Mitrović (Fulham), Salah (Liverpool),
10 – Almiron (Newcastle), Rodrigo (Leeds), Saka (Arsenal),
9 – Foden (Man City), Maddison (Leicester), Odegaard (Arsenal),
8 – Barnes (Leicester), Firmino (Liverpool), Ings (West Ham), Nunez (Liverpool), Trossard (Arsenal), Watkins (Aston Villa),
7 – Johnson (Nottingham), Wilson (Newcastle).

Martinelli Arsenal
Sportal Arsenal in City meljeta naprej, Chelsea že pet tekem brez zmage
Manchester United David de Gea
Sportal Man City zlahka v četrtfinale, United se je izvlekel v zadnjih minutah
Ne spreglejte