Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2019,
22.54

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

angleško prvenstvo Liverpool Manchester United Manchester City Chelsea Arsenal Tottenham

Četrtek, 3. 1. 2019, 22.54

5 let, 4 mesece

Angleško prvenstvo, 21. krog

City je spet v igri za naslov, a trepeta za ligo prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Manchester City, Leroy Sane | Derbi je odločil gol Leroyja Saneja, ki je Manchester City vrnil v igro za naslov. | Foto Reuters

Derbi je odločil gol Leroyja Saneja, ki je Manchester City vrnil v igro za naslov.

Foto: Reuters

V zadnji tekmi 21. kroga angleške premier lige je Manchester City, ki brani naslov, na svojem štadionu z 2:1 premagal Liverpool in vodilnemu klubu, ki na nov prvenstveni naslov čaka že od leta 1990, prizadejal prvi prvenstveni poraz sezone. Ekipa Josepa Guardiole se je tako Liverpoolčanom na vrhu lestvice približala na štiri točke prednosti. City je na dan derbija sicer prejel neugodno novico. Angleškemu prvaku namreč grozi izključitev iz lige prvakov.

Četrtek je ponudil večer, do katerega so na Otoku v zadnjih dneh odštevali vsi. Liverpool, ki se lahko pohvali s kar 18 prvenstvenimi naslovi, a na 19. čaka že skoraj 30 let, je na Etihad prišel s sedmimi točkami prednosti in v odlični formi. Če bi zmagal, bi se Manchester Cityju odlepil že za deset točk, Tottenhamu pa ušel za devet točk.

Guardiola Klopp
Sportal Klopp jezen na sodnika, Guardiola česa takšnega ne pomni

"To je tekma, v kateri točke štejejo dvojne. Igramo za šest točk," je pred težko pričakovanim derbijem ugotavljal Josep Guardiola, čigar Manchester City je v zadnjih petih prvenstvenih tekmah kar trikrat izgubil, zato se je v modrem delu Manchestra prižgal alarm.

Bo Liverpool po skoraj 30 letih spet angleški prvak?

  • Da.
    72,00 %
    504 glasov
  • Ne.
    28,00 %
    196 glasov
Oddanih 700 glasov

Prvo priložnost na derbiju so imeli gostje v 18. minuti, ko je bilo pred domačimi vrati precej vroče. Najprej je Mohamed Salah zadel okvir vrat, potem pa je žogo iz golove črte izbil John Stones. Pred odhodom na polčas je za City z mojstrovino zadel kdo drug kot Sergio Agüero, v 64. minuti pa je na 1:1 poravnal Brazilec v vrstah Liverpoola Firmino. Odločitev je padla v 72. minuti, ko se je žoga po strelu Leroyja Saneja od vratnice odbila v gol in določila zmagovalca. Liverpool je do konca tekme poskušal izenačiti, imel tudi nekaj priložnosti, a se je moral Jürgen Klopp sprijazniti s prvim prvenstvenim porazom sezone.

Mojstrovina Sergia Agüera:

Bodo Manchester City izključili iz lige prvakov?

Manchester City se sooča z morebitno prepovedjo igranja v ligi prvakov zaradi manipulacij s sponzorskim denarjem, je potrdila Evropska nogometna zveza (Uefa). Kot poroča britanski Times, je glavni preiskovalec Uefinega finančnega nadzornega odbora Yves Leterme dejal, da bi Manchester City lahko doletela "najhujša kazen".

Uefa in vodstvo angleške lige preiskujeta elektronska sporočila, ki naj bi prikazovala, da je 59,5 milijona funtov, ki bi jih morala leta 2015 prispevati letalska družba Etihad, namesto nje plačal lastnik kluba Abu Dhabi United Group.

Domnevna manipulacija, ki jo je objavil nemški Der Spiegel prek Football Leaks, bi pomenila kršitev finančnega "fair playa", ki temelji na zaupanju o resničnih oziroma pravih poročilih klubov o transakcijah.

Vir: STA

Rdeči vragi četrtič zapored, Chelseaju spet spodrsnilo

Rdeči vragi so ujeli zmagoviti niz. | Foto: Reuters Rdeči vragi so ujeli zmagoviti niz. Foto: Reuters Manchester United je pod vodstvom začasnega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja proti Newcastlu dosegel še četrto zaporedno zmago. V polno sta za zmago z 2:0 zadela Romelu Lukaku in Marcus Rashford. Chelsea in Southampton sta se razšla brez zadetkov, Jon Gorenc Stanković je bil na klopi Huddersfielda, ki je izgubil z Burnleyjem (1:2).

Že v torek je Arsenal po boleči klofuti Liverpoola sicer težje, kot kaže rezultat, premagal Fulham (4:1). Leicester City se je nove zmage veselil v Liverpoolu proti Evertonu (1:0), Tottenham pa se je po nepričakovanem porazu proti Wolvesom na zmagovalne tirnice vrnil proti Cardiff Cityju.

Najboljši strelci:

14 - Aubameyang (Arsenal), Kane (Tottenham)
13 - Salah (Liverpool)
10 - Hazard (Chelsea), Agüero (Man City),
9 - Richarlison (Everton), Sterling (Manchester City),Wilson (Bournemouth),
...
1 - Jon Gorenc Stanković (Huddersfield)

Ne spreglejte