Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2018,
19.32

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Liverpool Arsenal Jon Gorenc Stanković angleško prvenstvo Manchester City Tottenham

Nedelja, 30. 12. 2018, 19.32

5 let, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 20. krog

Liverpoolu je po spodrsljaju Tottenhama zdaj najbližje Manchester City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Southampton Manchester City | Manchester City se je povzpel na drugo mesto v angleškem prvenstvu. | Foto Reuters

Manchester City se je povzpel na drugo mesto v angleškem prvenstvu.

Foto: Reuters

V derbiju 20. kroga angleškega nogometnega prvenstva je Liverpool na kultnem Anfieldu pometel z londonskim Arsenalom. Tottenham je na domačem terenu z 1:3 izgubil proti Wolverhamptonu in s tem drugo mesto na lestvici prepustil Manchester Cityju, ki je gladko premagal Southamton. Visoke zmage so se veselili Rdeči vragi, minimalne pa navijači Chelseaja.

Manchester City je s 3:1 odpravil Southampton in na lestvici premier lige prehitel Tottenham. Z novimi tremi točkami so se branilci naslova prvaka vodilnemu Liverpoolu približali na sedem točk zaostanka. 

Liverpool je v derbiju kroga s 5:1 odpihnil nebogljene nogometaše Arsenala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Liverpool je v derbiju kroga s 5:1 odpihnil nebogljene nogometaše Arsenala. Foto: Guliverimage/Getty Images

Poslastica 20. kroga, še zadnjega v letu 2018, se je v soboto odvila v Liverpoolu, kjer so Rdeči s 5:1 odpravili Arsenal. Gostje so v 11. minuti poskrbeli za šok med navijači Liverpoola, ko jih je v vodstvo popeljal Ainsley Maitland-Niles, a Londončanom na odgovor ni bilo treba čakati dolgo, že v 14. minuti je Roberto Firminho poskrbel, da je na semaforju pisalo 1:1. Firminho je nato zadel še dvakrat (16. in 65. minuta), po en zadetek pa sta prispevala še Sadio Mane in Mohamed Salah.

Liverpool pod vodstvom Jürgena Kloppa v tej sezoni sploh še ni izgubil, njegovi navijači pa sanjajo o naslovu prvaka, ki so ga rdeči nazadnje osvojili v sezoni 1989/90.

Wolverhampton je v Londonu šokiral Tottenham. | Foto: Reuters Wolverhampton je v Londonu šokiral Tottenham. Foto: Reuters

Tottenhamu je spodrsnilo na domačem terenu proti Wolverhamptonu, je pa zvezdnik moštva iz severa Londona Harry Kane dosegel svoj 13. gol v sezoni in na prvem mestu lestvice najboljših strelcev ujel Arsenalovca Pierra-Emericka Aubameyanga. Po derbiju se jima je pridružil še Liverpoolov Mohamed Salah.

Manchester United po odhodu Mourinha in pod vodstvom Oleja Gunnarja Solskjera še naprej kaže imenitne predtave. V nedeljo so se Rdeči vragi s 4:1 znesli nad Bournemouthom, dva gola je zabil Paul Pogba, po enega sta dodala še Marcus Rashford in Romelu Lukaku. United je zdaj le še tri točke oddaljen od Arsenala in petega mesta na prvenstveni lestvici, ki vodi neposredno v skupinski del lige Europa.

Zadnjeuvrščeni Huddersfield Town je izgubil pri Fulhamu v Londonu, slovenski legionar Jon Gorenc Stanković je obsedel na klopi za rezerviste.

 

Najboljši strelci:

13 - Aubameyang (Arsenal), Kane (Tottenham), Salah (Liverpool),
10 - Hazard (Chelsea),
9 - Richarlison (Everton), Sterling (Manchester City),
8 - Agüero (Man City), Anderson (West Ham), Martial (Man Utd), Murray (Brighton), Sigurdsson (Everton), Wilson (Bournemouth), Mitrović (Fulham), Mane (Liverpool), Sterling (Man City),
...
1
- Jon Gorenc Stanković (Huddersfield)

 

 

Ne spreglejte