Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 12. 2018,
22.40

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Liverpool Manchester City Manchester United Tottenham Arsenal Chelsea Jon Gorenc Stanković Huddersfield

Četrtek, 27. 12. 2018, 22.40

5 let, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 19. krog

Guardiola je prejel novo klofuto, West Ham do nove zmage

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17
Josep Guardiola | Josep Guardiola in Manchester City sta očitno padla v krizo. | Foto Reuters

Josep Guardiola in Manchester City sta očitno padla v krizo.

Foto: Reuters

Ob tradicionalnem praznovanju 26. decembra, ki je na Otoku dan obdarovanja (boxing day), je vodilni Liverpool v 19. krogu angleške premier lige prišel do osme zaporedne prvenstvene zmage in spet navdušil. Podobno je uspelo Tottenhamu, ki je zmagal petič v nizu in na lestvici prehitel Manchester City. Prvaki so doživeli še tretji poraz v zadnjih štirih prvenstvenih tekmah. Ole Gunnar Solskjaer je še drugič na drugi tekmi na klopi Manchester Uniteda zmagal. Arsenal je v gosteh pri Brightonu remiziral. Chelsea je z dvema goloma Edena Hazarda premagal Watford. V četrtek se je krog zaključil v Southamptonu, kjer se je zmage po preobratu veselil West Ham (2:1).

Liverpool je še naprej v odlični formi in na dobri poti, da osvoji 19. prvenstveni naslov, prvega po daljnem letu 1990. Varovanci Jürgena Kloppa so tokrat na Anfieldu s 4:0 razbili Newcastle United njihovega nekdanjega trenerja Rafaela Beniteza in prednost na vrhu lestvice po polovici sezone povišali na šest točk.

Na drugem mestu je zdaj Totteham, ki je v prvenstvu zmagal petič v nizu in tokrat premagal Bournemouth s 5:0.

Manchester City, ki brani naslov in je prvi favorit za lovoriko, je zdrsnil na tretje mesto, saj je z 1:2 izgubil v gosteh pri Leicester Cityju, kar je že tretji poraz za Josepa Guardiolo v zadnjih štirih prvenstvenih krogih.

Ole Gunnar Solskjaer se je veselil druge zmage na drugi tekmi v vlogi trenerja Manchester Uniteda. | Foto: Reuters Ole Gunnar Solskjaer se je veselil druge zmage na drugi tekmi v vlogi trenerja Manchester Uniteda. Foto: Reuters

Legendarni Norvežan prerodil Man Utd?

Manchester United je pod vodstvom novega trenerja drugič na drugi tekmi po odhodu Joseja Mourinha zmagal. Tokrat je na Old Traffordu, kamor se je legendarni Norvežan Ole Gunnar Solskjaer vrnil prvič v vlogi trenerja, s 3:1 premagal Huddersfield Town. Pri gostih je na klopi sedel slovenski branilec Jon Gorenc Stanković, a ni dobil priložnosti za igro.

Arsenal je pri Brightonu remiziral z 1:1, njegov londonski tekmec Chelsea pa je z dvema goloma Edena Hazarda, ki je zdaj že presegel mejo 100 golov v modrem dresu, z 2:1 zmagal v gosteh pri Watfordu.

Na zadnji tekmi kroga je West Ham po zaslugi dveh zadetkov Brazilca Felipeja Andersona z 2:1 premagal Southampton in na zadnjih petih tekmah zmagal še četrtič. Kladivarji so poskočili na deveto mesto, svetniki pa so zdaj 16.

Najboljši strelci:

13 - Aubameyang (Arsenal),
12 - Salah (Liverpool), Kane (Tottenham),
10 - Hazard (Chelsea),
9 - Sterling (Manchester City), Richarlison (Everton),
8 - Agüero (Man City), Anderson (West Ham), Martial (Man Utd), Murray (Brighton), Wilson (Bournemouth), Sigurdsson (Everton)
...
1
- Jon Gorenc Stanković (Huddersfield)

Sportal Srce parajoče srečanje, za katero je poskrbel zvezdnik Liverpoola
Henrikh Mkhitaryan
Sportal Še en udarec za Topničarje, Mkhitaryan šest tednov brez nogometa
Ne spreglejte