SiolNET. Sportal Nogomet
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Angleška zveza še dolgo ne pričakuje prisotnosti navijačev

0,01

termometer

Prazna tribuna
Koliko časa bodo angleški klubi igrali pred praznimi tribunami? Foto: Vid Ponikvar

Greg Clarke, predsednik Angleške nogometne zveze (FA), je dejal, da ne verjame, da bodo navijači že kmalu imeli vstop na stadione. Ob tem je dodal, da bi zaradi koronske krize zveza lahko izgubila več kot 341 milijonov evrov.

Nogomet po Angliji je za nedoločen čas prekinjen, sezona 2019/20 pa se je v vseh ligah z izjemo prvih štirih že končala. Obstaja pa tudi povečan strah, da bo tudi organizacija prihodnje sezone 2020/21 zaradi pravil o socialni distanci povzročala veliko težav.

"Zaradi socialne distance, ki bo v veljavi kar nekaj časa, se bodo v nogometnem ekosistemu pojavile znatne spremembe. Na primer, težko si je predstavljati, da bi se množice navijačev, ki so bistvo tekme, kaj kmalu vrnile na stadione," je Clarke zapisal v pismu odboru FA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V elitni premier league še vedno upajo, da bodo lahko končali sezono za zaprtimi vrati. Za to naj bi poskrbel "Project Restart" (Projekt ponovni zagon; op. STA), s katerim bi kar se da znižali predvideno dobro milijardo evrov izgube, v primeru, da prvenstva ne bi mogli zaključiti.

Greg Clarke (na sliki desno), predsednik Angleške nogometne zveze (FA), je dejal, da ne verjame, da bodo navijači že kmalu imeli vstop na stadione. Greg Clarke (na sliki desno), predsednik Angleške nogometne zveze (FA), je dejal, da ne verjame, da bodo navijači že kmalu imeli vstop na stadione. Foto: Reuters

Finančno prizadeta tudi FA

Najboljši klubi naj bi v petek prejeli novico, da morajo biti preostale tekme sezone odigrane na nevtralnih igriščih. V nižjih ligah, kjer denar od vstopnic klubom prinese večji odstotek zaslužka, tam namreč klubi ne služijo toliko s televizijskimi pravicami, se pojavljajo dvomi, ali bi se nova sezona brez prisotnosti navijačev na tekmah sploh lahko začela.

Finančno pa je prizadeta tudi FA, saj bi reprezentanca Anglije odigrala vsaj štiri tekme, poleg tega ni bil izpeljan niti pokal FA. Clarke je dejal, da je ob tem zveza sprejela razumno zmanjšanje proračuna za 85 milijonov evrov. "V najslabšem primeru bo to potrebno narediti tudi v prihodnjih štirih letih, da bi znižali primanjkljaj 341 milijonov evrov. Jasno je, da bo to vplivalo na številne naše načrte, saj bodo prizadeti vsi vidiki igre in tudi projekti, ki jih vsi cenimo," je dodal Clark.

Angleška premier league je bila prekinjena 13. marca, do konca pa je ostalo skupno še 92 tekem.

Preberite še:

Bundesliga Sportal Olajšanje v Kölnu: brez novih okužb nogometna žoga Sportal V Belgiji spet prestavili odločitev o nogometni sezoni Ronald Koeman Sportal Legendarni Nizozemec pristal v bolnišnici

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin