Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2020,
16.21

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

pokal FA angleška nogometna zveza

Ponedeljek, 4. 5. 2020, 16.21

3 leta, 11 mesecev

Angleška zveza še dolgo ne pričakuje prisotnosti navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Prazna tribuna | Koliko časa bodo angleški klubi igrali pred praznimi tribunami? | Foto Vid Ponikvar

Koliko časa bodo angleški klubi igrali pred praznimi tribunami?

Foto: Vid Ponikvar

Greg Clarke, predsednik Angleške nogometne zveze (FA), je dejal, da ne verjame, da bodo navijači že kmalu imeli vstop na stadione. Ob tem je dodal, da bi zaradi koronske krize zveza lahko izgubila več kot 341 milijonov evrov.

Nogomet po Angliji je za nedoločen čas prekinjen, sezona 2019/20 pa se je v vseh ligah z izjemo prvih štirih že končala. Obstaja pa tudi povečan strah, da bo tudi organizacija prihodnje sezone 2020/21 zaradi pravil o socialni distanci povzročala veliko težav.

"Zaradi socialne distance, ki bo v veljavi kar nekaj časa, se bodo v nogometnem ekosistemu pojavile znatne spremembe. Na primer, težko si je predstavljati, da bi se množice navijačev, ki so bistvo tekme, kaj kmalu vrnile na stadione," je Clarke zapisal v pismu odboru FA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V elitni premier league še vedno upajo, da bodo lahko končali sezono za zaprtimi vrati. Za to naj bi poskrbel "Project Restart" (Projekt ponovni zagon; op. STA), s katerim bi kar se da znižali predvideno dobro milijardo evrov izgube, v primeru, da prvenstva ne bi mogli zaključiti.

Greg Clarke (na sliki desno), predsednik Angleške nogometne zveze (FA), je dejal, da ne verjame, da bodo navijači že kmalu imeli vstop na stadione.  | Foto: Reuters Greg Clarke (na sliki desno), predsednik Angleške nogometne zveze (FA), je dejal, da ne verjame, da bodo navijači že kmalu imeli vstop na stadione. Foto: Reuters

Finančno prizadeta tudi FA

Najboljši klubi naj bi v petek prejeli novico, da morajo biti preostale tekme sezone odigrane na nevtralnih igriščih. V nižjih ligah, kjer denar od vstopnic klubom prinese večji odstotek zaslužka, tam namreč klubi ne služijo toliko s televizijskimi pravicami, se pojavljajo dvomi, ali bi se nova sezona brez prisotnosti navijačev na tekmah sploh lahko začela.

Finančno pa je prizadeta tudi FA, saj bi reprezentanca Anglije odigrala vsaj štiri tekme, poleg tega ni bil izpeljan niti pokal FA. Clarke je dejal, da je ob tem zveza sprejela razumno zmanjšanje proračuna za 85 milijonov evrov. "V najslabšem primeru bo to potrebno narediti tudi v prihodnjih štirih letih, da bi znižali primanjkljaj 341 milijonov evrov. Jasno je, da bo to vplivalo na številne naše načrte, saj bodo prizadeti vsi vidiki igre in tudi projekti, ki jih vsi cenimo," je dodal Clark.

Angleška premier league je bila prekinjena 13. marca, do konca pa je ostalo skupno še 92 tekem.

Preberite še:

Bundesliga
Sportal Olajšanje v Kölnu: brez novih okužb
nogometna žoga
Sportal V Belgiji spet prestavili odločitev o nogometni sezoni
Ronald Koeman
Sportal Legendarni Nizozemec pristal v bolnišnici
Ne spreglejte