Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 9. 2014,
9.08

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Phil Neville Darko Milanič Leeds United Manchester United

Torek, 23. 9. 2014, 9.08

3 leta, 3 mesece

Angleška legenda zgrožena: Milanič? Še nikoli slišal …

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Otoški ljubitelji nogometa so prek socialnih omrežij podali veliko mnenj o izboru novega trenerja Leeds Uniteda. Kritičnega je zaupal nekdanji angleški reprezentant Phil Neville.

Pred prihodom Darka Milaniča je nogometaše v belih dresih začasno vodil trener Neil Redfearn, ki je bil pred tem odgovoren za delo v klubski akademiji. Postal je vršilec dolžnosti trenerja članske ekipe Leeds Uniteda in se izkazal, saj je v championshipu vodil moštvo štirikrat in osvojil kar deset točk. Trikrat je zmagal in enkrat remiziral, a tudi to ni pomagalo, da bi mu kontroverzni predsednik Massimo Cellino ponudil dolgoročno pogodbo.

Zaslužil bi si mesto trenerja

To je v slabo voljo spravilo kar nekaj privržencev Leedsa, oglasila pa so se tudi nekatera znana imena. Tako je Phil Neville, nekdanji angleški reprezentant, prepričan, da je vodstvo Leeds Uniteda s tem, ko ni sklenilo dolgotrajnega dogovora z Redfearnom, storilo nedopustno napako. "Zaslužil bi si mesto trenerja. Sramota je, da se je Leeds United raje odpravil v Slovenijo in pripeljal drugega kandidata. Milanič? Še nikoli nisem slišal zanj," je podcenjujoče dejal 37-letni Neville, ki je igralsko kariero lani sklenil pri Evertonu, nato pa se v vlogi pomočnika trenerja preselil na Old Trafford, kjer je dres rdečih vragov nosil kar deset let zapored (1995–2005). Letos je paral živce številnim televizijskim gledalcem med prenosom tekme svetovnega prvenstva med Anglijo in Italijo. Na komentatorski sedež ga je postavil BBC One, mlajši izmed znamenitih bratov Neville, nekdanjih Fergusonovih ljubljencev, pa si je prislužil več kot 400 pritožb razočaranih gledalcev, ki so v njegovih komentarjih pogrešali več strasti in raznovrstnosti.

"To je res neumna odločitev"

Redfearn se zdaj vrača na delo z mladimi v akademiji, Milaniču pa bo pri vodenju Leedsa pomagal Novica Nikčević. Neville se sprašuje, ali je bilo to res potrebno, saj je bil Redfearn idealen kandidat za klub, ki bi se rad po desetih letih vrnil med najboljše. "Leeds United je že imel nekoga s kakovostjo in izkušnjami. Ne vem, kaj počne klub, a če so se želeli razvijati na krilih doma vzgojenih igralcev, je bil on najprimernejši kandidat, saj to počne že ogromno zadnjih let. To je res neumna odločitev," se je čudil nekdanji as Manchester Uniteda in Evertona, ki je državni dres oblekel kar 59-krat. Zadnjič leta 2007. Takrat je Leeds United že igral v tretjem kakovostnem klubskem razredu na Otoku.

Zdaj je na potezi Milanič. Kako se bo z rezultati in predstavami spoprijel s kritikami? Dvomljivcev na Otoku očitno ne bo manjkalo še lep čas, nekatere pa je za vedno šokirala odločitev, da trener iz Slovenije dobi prednost pred nekaterimi otoškimi strokovnjaki. A pustimo času čas …

Ne spreglejte