Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
19.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andraž Struna slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 19.01

7 let, 12 mesecev

Andraž Struna: dokazal, da selektor lahko računa nanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Leto 2013 si bo, vsaj glede nogometa, Andraž Struna zapomnil predvsem po tem, da je igral pomembno vlogo na nekaterih odločilnih tekmah v reprezentanci.

Kar osem od desetih tekem, ki jih je v dresu članske reprezentance odigral do zdaj, je zbral lani. Nekaj tudi po zaslugi poškodbe Bojana Jokića. Čeprav je res, da je njegovo število nastopov v izbrani vrsti nenavadno veliko glede na klubski status, ki ga uživa, je treba priznati, da je zaupanje selektorja upravičil.

Igral je na vseh štirih prijateljskih tekmah Slovenije v lanskem letu, na zadnji proti Kanadi v Celju je bil na igrišču celo od prve do zadnje minute. V kvalifikacijah je najprej zaigral pri zmagi nad Islandijo v gosteh, a takrat je na igrišče kot taktična zamenjava prišel povsem ob koncu. Povsem drugačna je bila zgodba v zaključku boja za svetovno prvenstvo 2014. Ker se je poškodoval Jokić, je bil Andraž Struna tisti, ki ga je nadomestil. Ne na desnem bočnem položaju, ki je njegovo igralno mesto, pač pa na levem. V tej vlogi se je dobro znašel.

Ni bilo presežkov, a zaupanje je prav gotovo upravičil in pomagal Sloveniji pri zmagah nad Norveško v Mariboru, Cipru v gosteh in pri porazu v Švici, ki je bil usoden v boju za nastop v Braziliji. Ni dvoma, da je selektor v njem dobil igralca, na katerega lahko računa tudi v prihodnosti.

Zagotovo ne tako, kot bi si želel

Če je s tem, kar je doživel v dresu izbrane vrste v prejšnjem letu, lahko zadovoljen, pa z dogajanjem v klubu oziroma klubih ne more biti. Prvo polovico leta 2013 je prebil še na Poljskem, kjer je branil barve tamkajšnjega drugoligaša Cracovie, pri kateri pa ni igral prav pogosto. Le pet nastopov v prvenstvu je zbral. Cracovia je bila sicer ob koncu druga in se vrnila med elito, a poleti se je Struna odločil, da odide drugam.

Okrepil je PAS Giannino in se preselil v Grčijo. Z njo je po prvem delu prvenstva na devetem mestu prvenstvene razpredelnice, sam pa je odigral 15 tekem v prvenstvu, a bil le sedemkrat v začetni postavi. Enkrat je zaigral tudi v pokalu, od katerega se je s soigralci poslovil že v drugem krogu.

Ne spreglejte