Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
15. 1. 2015,
14.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Atletico Madrid Carlo Ancelotti nogomet španski pokal Santiago Bernabeu

Četrtek, 15. 1. 2015, 14.31

8 let, 3 mesece

Ancelotti verjame v preobrat, a Atletico je v tej sezoni že osvojil Bernabeu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Madridski Real je pred povratnim srečanjem v pokalu v težkem položaju, a vseeno meni, da zaostanek ni prevelik. Domač teren in navijači bi ga lahko popeljali do napredovanja.

Najbrž že vsi veste, da je prvo tekmo 1/16 finala kraljevega pokala z 2:0 dobil Atletico, a branilci naslova se ne nameravamo vnaprej predati in se mestnim tekmecem maščevati pred domačimi gledalci. "Vemo, kako moramo igrati proti Atleticu. Poznamo se do potankosti, zato mislim, da nismo brez možnosti. Veliko vlogo bo odigrala tudi mirna glava. Potrebujemo mirnost, saj je igralnega časa še dovolj. Atletico je odlično organizirana ekipa, ki se po mojem mnenju brani najbolje v Evropi," je za uradno spletno stran belega baleta povedal trener Reala, Carlo Ancelotti.

"Pred nami je pomembna tekma v pomembnem delu sezone. Vemo, da smo v težkem položaju, a moramo ostati mirni, saj bomo le tako lahko pokazali, česa smo sposobni. Ni dvoma, da bo Atletico spet igral grobo, nas poskušal razjeziti, a tako pač igra Simeonejeva četa," je dodal izkušeni Italijan.

Atletico izredno neugoden za Real

Atletico je resnično neugoden tekmec Reala, saj po finalu lige prvakov, ko je galaktike v sodnikovem podaljšku rešil Sergio Ramos, realovci niso premagali mestnih tekmecev že na zadnjih štirih medsebojnih tekmah. Še več, samo enkrat so remizirali, kar trikrat pa so celo izgubili. Atletico je Real z remijem in zmago preskočil na samem začetku te sezone, v španskem superpokalu, sledila je ligaška zmaga na Santiagu Bernabeu, pred tednom dni pa jih je šokiral še v pokalu. "Nisem edini, ki meni, da je Atletico ekipa, proti kateri se izredno težko igra. Zmagali so špansko prvenstvo in bili v finalu lige prvakov. Morali bomo igrati drugače kot na prvi tekmi, kjer smo imeli težave na sredini igrišča in prehodu v napadalno tretjino. Navijačem bomo poskušali ponuditi nekaj povsem drugega in upam, da nam uspe preobrniti izid in se veseliti napredovanja," je še sklenil Ancelotti.

Ne spreglejte