Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 1. 2012,
9.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andres Iniesta Josep Guardiola

Četrtek, 26. 1. 2012, 9.42

7 let, 12 mesecev

Alves: Trepetali smo do zadnje sekunde

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Barcelone so se namučili na povratni tekmi z Realom. Po mnenju Josepa Guardiole so v 180 minutah vseeno pokazali več, Daniel Alves pa je priznal, da si je po končnem pisku pošteno oddahnil.

Nogometašev Barcelone v tej sezoni na domačem dvorišču ni še nihče tako namučil. Vodstvo po prvem polčasu (2:0) ni izžarevalo pravega razmerja moči, saj je Real zapravil ogromno priložnosti, Katalonci pa izkoristili že prvi. Drugi zadetek je mojstrsko dosegel Daniel Alves. Takrat je marsikdo pomislil, da je potnik v polfinale že odločen, a so se gostje v nadaljevanju še spogledovali s preobratom. ''Trepetali smo do zadnje sekunde. Takšen Real nam povzroča veliko težav, saj ustvari veliko pritiska. Gostje so odigrali odlično, se dobro zapirali in nam onemogočali, da bi jih stisnili z napadalno igro. Zdaj je najbolj pomembno, da smo napredovali. Zelo smo srečni,'' je priznal Brazilec, ki je Realu očital pomanjkanje spoštovanja ''fair-playa'' in navedel primer, ko je Barcelona vrnila žogo Realu po tem, ko so jo njeni nogometaši zaradi poškodbe kolega namensko poslali z igrišča. ''Mi smo jo vrnili, Real pa ne. To izžareva razliko med kluboma.''

Da je uvrstitev Barcelone v polfinale navkljub ne najbolj prepričljivi predstavi vendarle zaslužena, meni Josep Guardiola: ''Real je odigral zelo dobro tekmo, a je bila Barcelona v 180 minutah boljša,'' je izpostavil 41-letni strateg. Real bi lahko z morebitnim tretjim zadetkom pokvaril zabavo v prestolnici Katalonije, a ga ni dočakal. Guardioli v zaključku seveda ni bilo vseeno, a je novinarjem zaupal, da je največjo živčno vojno sam s sabo bil predlani v Sevilli, ko je Barcelona v prvenstveni tekmi vodila že s 3:0, nato pa so gostitelji znižali na 2:3. ''Če bi takrat prejeli še en zadetek, bi verjetno izgubili prvenstvo,'' se je spominjal napetega dvoboja v Andaluziji. Barcelona v tej sezoni nadaljuje boj na treh frontah. V pokalu jo do končne lovorike ločita le še dva koraka, tekmec v polfinalu pa bo najverjetneje Valencia.

Ne spreglejte