Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 11. 2012,
0.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Massimiliano Allegri Josep Guardiola

Sreda, 7. 11. 2012, 0.24

8 let

Allegri: Govorice o Guardioli me ne motijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijanski velikan ni uresničil cilja. Doma se ni maščeval Malagi za nedavni poraz v Španiji, pač pa stežka prišel do točke, tako da bo boj za napredovanje še zahteven. Trener verjame v napredek.

''Fantom nimam nič za zameriti, težko je ohraniti vrhunsko raven vsake tri dni,'' je po napornem srečanju, ki je Milan resda ohranil na drugem mestu, a se mu obeta še razburljivih 180 minut za zagotovitev nastopa v osmini finala lige prvakov, priznal trener Massimiliano Allegri. Zaradi skromnih rezultatov, neprimernih veličini in tradiciji ''rdeče-črnih'', je v zadnjem času poslušal ogromno kritik na svoj račun. V javnosti so se tudi pojavile govorice, da naj bi ga na trenerskem stolčku zamenjal Josep ''Pep'' Guardiola, a je vodstvo Milana to še vsakič zanikalo. ''Te govorice me ne motijo, saj so se pojavile že neštetokrat. Težave Milana so drugje. Moramo biti boljši v serie A in se približati vrhu ter napredovati v ligi prvakov. Moramo se posvetiti tem ciljem. Sam to, ko sem na klopi, zagotovo počenjam,'' ostaja optimističen italijanski trener, ki ga ni s tira vrgla tudi novica, da naj bi v prestolnici Lombardije pred srečanjem prišlo do zanimivega sestanka.

Po poročanju La Gazzetta dello Sport naj bi se v popoldanskih urah na tajnem sestanku dobila Pere Guardiola (brat slavnega trenerja in njegov posrednik pri sklepanju poslov) in Silvio Berlusconi. Milan je kasneje na svoji strani vse skupaj zanikal, a določeni italijanski mediji še vedno vztrajajo pri tem, da je do sestanka prišlo. ''Nikoli nismo razmišljati o zamenjavi trenerja. Morda po koncu njegove pogodbe, ki se izteče maja 2013,'' je dejal izvršni direktor Adriano Galliani in desna Berlusconijeva roka.

Kar se tiče remija v 4. krogu lige prvakov, Malaga je prvič prejela zadetek, je Allegri izpostavil, da ga veseli dobra kondicijski pripravljenost. To dokazuje tudi vrnitev, ko so gostitelji izenačili rezultat in si v 73. minuti priigrali točko, na koncu pa bili še bližji trem. ''Zadovoljen sem s kondicijsko pripravljenostjo. Zdaj pa je naloga Milana, da se v domačem prvenstvu prebijemo bližje vrhu, na zadnjih dveh srečanjih v ligi prvakov pa priigramo napredovanje,'' je ponovil osnovna cilja, pohvalil strelca Alexandra Pata in tudi izpostavil, da je njegov zadetek izžareval hotenje celotnega moštva.

Ne spreglejte