Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
20.00

Osveženo pred

5 dni, 19 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

serie A Monza Bologna Juventus Massimiliano Allegri Thiago Motta

Sreda, 12. 6. 2024, 20.00

5 dni, 19 ur

Stara dama z novim trenerjem

Motta uradno na klopi Juventusa, Monza predstavila Nesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Thiago Motta | Bologno je popeljal v ligo prvakov, kako bo pri Juventusu? | Foto Guliverimage

Bologno je popeljal v ligo prvakov, kako bo pri Juventusu?

Foto: Guliverimage

Nekdanji italijanski vezist in trener Bologne Thiago Motta je novi trener Juventusa. Motta bo na klopi stare dame zapolnil vrzel po odhodu Massimiliana Allegrija prejšnji mesec, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Italijansko-brazilski trener je podpisal triletno pogodbo do 30. junija 2027. Enainštiridesetletni Motta je požel pohvale, potem ko je Bologno popeljal do petega mesta v serie A in s tem neposredno uvrstitev v naslednjo sezono lige prvakov.

Motta je svojo trenersko kariero začel leta 2018 pri mladincih Paris Saint Germaina, pri katerem je nekaj mesecev pred tem končal kariero igralca. Njegova trenerska pot v Italiji se je začela na klopi Genoe leta 2019, nato pa je prevzel položaj glavnega trenerja pri Spezii in Bologni, s slednjo pa si je v pretekli sezoni zagotovil zgodovinsko uvrstitev v ligo prvakov.

"Resnično sem vesel, da lahko začnem novo poglavje na čelu velikega kluba, kot je Juventus. Zahvaljujem se lastnikom in upravi, ki so lahko prepričani v mojo ambicioznost, da bo zastava Juventusa še naprej visoko plapolala in da bodo lahko navijači zadovoljni," je za spletno stran kluba dejal Motta. "Dobrodošel v Juventusu, trener!" so ob tem zapisali v torinskem klubu.

Allegri odšel po finalu pokala

Massimiliano Allegri se je poslovil po pokalni lovoriki. | Foto: Reuters Massimiliano Allegri se je poslovil po pokalni lovoriki. Foto: Reuters Šestinpetdesetletni Allegri se je razšel z vodilnimi pri Juventusu, potem ko je po finalu italijanskega pokala žalil uradne osebe. Juventus je sicer 15. pokalno lovoriko osvojil z 1:0 na tekmi proti Atalanti.

Allegri je po zaključku tekme kazal nenavadno jezo tako do nekaterih predstavnikov medijev kot do sodniškega kadra. Med proslavljanjem zmage pa se je z očitnimi gestami znesel tudi nad športnim direktorjem Cristianom Giuntolijem.

Allegrijevo vedenje so v klubu označili za nesprejemljivo in v nasprotju z vrednotami kluba in nogometa. Zadnji tekmi sezone so nogometaši odigrali pod taktirko Paola Montera.

Legendarni branilec prevzel Monzo

Z novim strategom bodo v novo sezono elitnega italijanskega prvenstva krenili tudi v vrstah Monze. Naloge glavnega trenerja v tem klubu je prevzel italijanski nogometni strokovnjak Alessandro Nesta, ki je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno sezono.

Na klopi Monze je zamenjal Rafaela Paladina, ki je prevzel Fiorentino. Monza je sezono serie A končala na 12. mestu lestvice s 45 točkami. Oseminštiridesetletni Nesta je v minuli sezoni treniral Reggiano, pred tem pa je vodil Miami, Perugio in Frosinone.

"Dobrodošel Alessandro," so v klubu pozdravili novega trenerja rdeče-belih.

Igor Tudor
Sportal Tudorja v Rimu menja Baroni
Kosta Runjaić
Sportal Kosta Runjaić na klop Udineseja
Ne spreglejte