Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 5. 2013,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alex Ferguson Manchester United

Sreda, 8. 5. 2013, 10.29

8 let

Alex Ferguson se poslavlja! Na klopi Man Utd zadnjič 19. maja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trenerska kariera Alexa Fergusona, ki je v 26 sezonah z Manchester Unitedom osvojil 13 državnih naslovov, se končuje. Sporočil je, da ne bo več trener. Ostaja na Old Traffordu, a v drugačni vlogi.

Otoški mediji že cel dan torpedirajo javnost z novico, da se sir Alex Ferguson poslavlja od trenerskega stolčka. Porajala so se številna vprašanja, navijači Manchester Uniteda pa so se spraševali, ali je po izjemnih 26 letih na klopi Manchester Uniteda res napočil čas, ko bi lahko slavni škotski lisjak oblekel upokojensko obleko. Sam je vedno poudarjal, da si ne predstavlja življenja brez nogometa, zato je ta novica, ki so jo kot po tekočem traku napihovali angleški mediji, še toliko bolj presenetljiva. Na prvi pogled se je zdela domala neverjetna, nato pa je sporočilo s podobno vsebino priromalo tudi na uradno klubsko stran. S tem je bilo odprtih vprašanj o tem, kakšna bo njegova usoda, konec. Po zaključku sezone bo Manchester United vodil novi trener, ki ga bo čakala izjemna zahtevna naloga, saj se bo njegovo delo primerjalo z učinkom škotskega predhodnika, kateri je v 26 letih pustil na Old Traffordu ogromen pečat in popravil številne rekorde.

Ferguson: To ni bila lahka odločitev

Njegovo navdušenje nad zadetki, kot tudi razburjenje pri vsaki sporni situaciji, je vsako leto večja, kar govori, da se sicer stresnega posla nikakor še ni naveličal. A odločitev o odhodu je očitno dokončna: "Napočil je čas za moje slovo. To ni bila lahka odločitev. Zahtevala je tehten premislek. Najbolj je bilo pomembno, da nasledniku prepustim dobro zasnovane temelje. Verjamem, da mi je to uspelo storiti. Kakovost ekipe, ki je postala državni prvak, in ravnotežje med starejšimi in mlajšimi igralci, predstavljata dober obet za prihodnost, kakor tudi odlično delo z mladimi igralci," sporoča dolgoletni trener Manchester United, klubska ikona "rdečih vragov". Po koncu sezone bo 71-letni zaljubljenec v nogomet ostal na Old Traffordu in opravljal vlogo direktorja, pa tudi ambasadorja kluba. Za uspešno sodelovanje z Manchester Unitedom se je zahvalil številnim osebam, največje zasluge, da je šlo klubu tako dobro, pa namenja ženi Cathy in zvesti podpori družine.

"Fergie" bo kmalu odšel na operacijo kolka, ki mu že nekaj časa predstavlja težave. Angleški mediji so se na veliko razpisali o njegovih morebitnih naslednikih. Imen je kar nekaj, zdi pa se, da ima največje možnosti trener Evertona David Moyes. Ferguson bo Manchester United zadnjič vodil v zadnji tekmi angleškega prvenstva (19. maja), njegov tekmec bo West Bromwich Albion.

Ne spreglejte