Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2024,
20.52

Osveženo pred

2 dneva, 9 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Španska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024 Luka Modrić Alvaro Morata Wimbledon Carlos Alcaraz

Sobota, 13. 7. 2024, 20.52

2 dneva, 9 ur

Popolna športna nedelja za Španijo?

Alcaraz odprl srce v zvezi s popolno nedeljo, Angleži so mu namenili žvižge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz lahko v nedeljo z zmago nad Novakom Đokovićem postavi temelje popolni športni nedelji za Španijo.  | Foto Guliverimage

Carlos Alcaraz lahko v nedeljo z zmago nad Novakom Đokovićem postavi temelje popolni športni nedelji za Španijo.

Foto: Guliverimage

Španski ljubitelji športa bodo v nedeljo prišli na svoj račun. Najprej si bodo grizli nohte ob spremljanju teniškega asa Carlosa Alcaraza, ki bo skušal ponoviti lanskoletni uspeh v Wimbledonu in na sveti angleški travi znova ugnati Novaka Đokovića, zvečer pa bodo stiskali pesti za nogometno reprezentanco, ki jo v Berlinu čaka nastop v velikem finalu Eura. Rdeča furija, za katero nastopa tudi Alvaro Morata, se bo pomerila z Anglijo, ravno tisto deželo, kjer je doma Wimbledon. Alcaraz je zaželel veliko sreče rojakom v Berlinu, o tem, kako nepozabna športna nedelja čaka Španijo, pa je spregovoril tudi Oblakov soigralec Morata!

Anglija Navijači
Sportal Anglija čaka že 58 let! Kaj bi lahko odločilo v nedeljo?

To bo prav posebna nedelja. Španci bi lahko dočakali dve odmevni zmagi, po katerih bi proslavljali zmagovalca Wimbledona in evropske nogometne prvake. Lahko bi se zadovoljili z enim izmed omenjenih uspehov, lahko pa ostanejo tudi brez obeh.

Najprej bo na delu Carlos Alcaraz. Mladi španski teniški as brani naslov v Wimbledonu. V Londonu mu gre odlično. Uvrstil se je v nedeljski finale, kjer bo tako kot lani prekrižal lopar z Novakom Đokovićem, po dvoboju pa se bo preselil pred televizijske zaslone in spremljal dogajanje v Berlinu, kjer se bodo njegovi rojaki potegovali za rekordni četrti evropski naslov v nogometu.

"Kaj naj rečem? Spremljam vas od prve tekme pa do zdaj, trpim skupaj z vami in vas podpiram. Upam, da bo nedelja poseben dan tako zame kot tudi za vas. Pošiljam vam velik objem, gremo do konca. Vamos!," je nasmejani Alcaraz zaželel veliko sreče nogometašem, ki jih na Olimpijskem stadionu v Berlinu ob 21. uri čaka sklepno dejanje Eura, težko pričakovana bitka z Angleži.

Tako je Carlos Alcaraz "razburil" občinstvo v Wimbledonu, ko je dejal, da se v nedeljo obeta velik dan za Španijo in vse skupaj podkrepil z Eurom 2024, nato pa po številnih žvižgih domačega občinstva diplomatsko dodal, da ni rekel, da bo Španija v finalu Eura premagala Anglijo, ampak kako zabaven bo ta dan.

Ko je Carlos Alcaraz v polfinalu Wimbledona premagal Danila Medvedeva, je nato v intervjuju dejal, kako lepo bi bilo dočakati dvojno nedeljsko zmago za španski šport. Njegove besede niso bile všeč angleškim ljubiteljem športa, sledilo je nemalo žvižgov. Španski nogometaši se bodo namreč v finalu Eura pomerili prav z Anglijo. | Foto: Reuters Ko je Carlos Alcaraz v polfinalu Wimbledona premagal Danila Medvedeva, je nato v intervjuju dejal, kako lepo bi bilo dočakati dvojno nedeljsko zmago za španski šport. Njegove besede niso bile všeč angleškim ljubiteljem športa, sledilo je nemalo žvižgov. Španski nogometaši se bodo namreč v finalu Eura pomerili prav z Anglijo. Foto: Reuters

Alcaraz je sicer velik ljubitelj nogometa, na polfinalnem dvoboju Wimbledona pa je omogočil ogled srečanja hrvaškemu kapetanu Luki Modriću, dolgoletnemu asu madridskega Reala. Hrvat, ki je sedel v delu častne lože, namenjene Alcarazovim povabljencem, je prinesel srečo Špancu. Na tem Euru je na lastni koži izkusil moč španskih nogometašev, ki so v uvodnem nastopu prav v Berlinu s 3:0 povsem zasenčili slovenske sosede. 

Carlos Alcaraz je na polfinalni dvoboj v London povabil tudi hrvaškega nogometnega zvezdnika Luko Modrića. | Foto: Reuters Carlos Alcaraz je na polfinalni dvoboj v London povabil tudi hrvaškega nogometnega zvezdnika Luko Modrića. Foto: Reuters

Za Alcaraza, njegova vzdevka sta Carlitos in Charly, bodo v nedeljo odkrito stiskali pesti v taboru španske nogometne reprezentance. Alvaro Morata, napadalec madridskega Atletica, dobro pozna najboljšega španskega teniškega igralca.

"Kako si, Charly? Gotovo se spomniš, da sem ti pred Eurom govoril o tem, da te ne bom mogel povabiti na finale v Berlin, ker boš moral na tisti dan igrati drugi finale. Upam, da bo nedelja nepozabna za vso Španijo. Navijali bomo zate z vsem srcem. Upam, da se bomo srečali prihodnji teden v Madridu in skupaj proslavljali," si klubski soigralec Jana Oblaka želi sanjskega scenarija, da bi v nedeljo najprej Alcaraz ubranil naslov v Wimbledonu, nato pa bi Španci na Euru zmagali še sedmič zapored (to bi bil nov rekord tekmovanja), vzeli mero Angležem in se četrtič povzpeli na evropski nogometni prestol (tudi to bi bil nov rekord).

Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek je pokomentiral dogajanje na letošnjem Euru
Vanja Drkušić
Sportal Vanja Drkušić. Filmska zgodba o slovenskem nogometnem junaku.
Euro 2024 Španija Luis de la Fuente
Sportal Španci de la Fuenteju ponudili novo pogodbo
Lamine Yamal
Sportal Lamine Yamal navdušil navijače in tudi domače špansko mestece
Barbora Krejčikova
Sportal Čehinja Krejčikova uresničila sanje v Wimbledonu
Novak Đoković
Sportal Alcaraz bo v ponovitvi lanskega finala branil lovoriko proti Đokoviću
Ne spreglejte