Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 12. 2016,
9.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Diego Simeone Gabi špansko prvenstvo Villarreal Bojan Jokić

Torek, 13. 12. 2016, 9.15

6 let, 6 mesecev

Odmevi po porazu Atletica pri Villarrealu

Alarm v Madridu: Simeone se čudi in drži pesti za poškodovanega Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Madridskemu Atleticu ne gre vse po načrtih. Na gostovanju pri Villarrealu je izgubil že četrtič (0:3) v tej sezoni in ostal brez Jana Oblaka, ki si je poškodoval ramo. Zaostanek za vodilnim Realom znaša alarmantnih 12 točk. To je najslabši začetek sezone od leta 2011, odkar vlogo trenerja opravlja Diego Simeone.

Če bi se špansko prvenstvo končalo po 15 krogih, se šestouvrščeni Atletico Madrid sploh ne bi uvrstil v ligo prvakov. To bi bil velikanski šok za ekipo, ki v zadnjih letih ni le eden osrednjih kandidatov za španski, ampak tudi za evropski naslov.

Oblak je že imel težave z ramo

Škofjeločan je branil le 41 minut, nato pa zaradi izpahnjene leve rame zapustil igro. | Foto: Guliverimage/Getty Images Škofjeločan je branil le 41 minut, nato pa zaradi izpahnjene leve rame zapustil igro. Foto: Guliverimage/Getty Images Rdeče-beli so na gostovanju pri Villarrealu doživeli visok poraz (0:3), za dodatno slabo voljo pa so poskrbele zdravstvene težave Jana Oblaka. Škofjeločan je branil le 40 minut, v katerih si je privoščil nekaj napak, nato pa zaradi poškodbe leve rame zapustil igrišče.

Bolečine v rami je čutil že v prejšnjih mesecih. Španski mediji so jim veliko pozornost namenili pred letošnjim derbijem z Barcelono.

Oblak se je postopno navadil na bolečino, s katero je imel opravka tudi na reprezentančnih pripravah, zdaj pa mu je prekrižala načrte v bolj surovi obliki. Podrobnejši pregled bo razkril, kako resna je poškodba in kako dolgo bo odsoten, po neuradnih ocenah naj bi počival vsaj nekaj tednov. Oblaku so v bolnišnici naravnali ramo, tako da celi poškodbo.

Kako je Jan Oblak zapustil igrišče v Villarrealu?

Ko ima hudič mlade ...

Po žogo je moral v mrežo tudi Miguel Angel Moya. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po žogo je moral v mrežo tudi Miguel Angel Moya. Foto: Guliverimage/Getty Images Na Madrigalu je priložnost za nastop po dolgem času v španskem prvenstvu dobil rezervni vratar Miguel Angel Moya. Da nesreča res ne počiva, je na gostovanju pri rumeni podmornici, za katero Bojan Jokić pričakovano ni nastopil, pokazala še ena poškodba. Portugalec Tiago Mendes je začutil bolečino v kolenu in zapustil igrišče že po 28 minutah.

Simeone je moral tako opraviti dve menjavi že v prvem delu, kar mu je otežilo delo v nadaljevanju srečanja. Atletico je v španskem prvenstvu dva zadetka v prvem polčasu prejel prvič po 11 mesecih. Nazadnje se mu je to pripetilo proti Barceloni.

Simeone sprejema kritike

Pred Diegom Simeonejem, ki je nekajkrat namignil, da bi lahko v prihodnjih letih prevzel vodenje milanskega Interja, so zahtevni časi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pred Diegom Simeonejem, ki je nekajkrat namignil, da bi lahko v prihodnjih letih prevzel vodenje milanskega Interja, so zahtevni časi. Foto: Guliverimage/Getty Images Za Villarreal so v ponedeljek v polno zadeli Manu Trigueros, Jonathan dos Santos in Roberto Soriano, ki so drug za drugim izkoristili grobe napake nogometašev Atletica.

"Borimo se in trudimo, a nam rezultati niso naklonjeni. V prvem polčasu smo zapravili štiri zrele priložnosti, Villarreal pa je v zadetek pretopil vsako, ki se mu je ponudila. Edini način, da popravimo zdajšnje stanje, je delo. Moramo sprejeti kritike. Če izgubiš dve tekmi zapored, moraš nekaj izboljšati," je po porazu dejal 46-letni Simeone, ki upa, da ne bo za dolgo ostal brez Oblaka: "Upam, da njegova poškodba ni hujša. To je najslabša novica večera."

Razočaranje francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna na Madrigalu, kjer je zapravil lepo priložnost za 1:1. | Foto: Guliverimage/Getty Images Razočaranje francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna na Madrigalu, kjer je zapravil lepo priložnost za 1:1. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Drago smo plačali ceno za svoje napake. Dali smo vse od sebe, v drugem polčasu smo dominirali. Končni rezultat je zelo nenavaden," je zatrdil kapetan Atletica Gabi. Dodal je, da se morajo rdeče-beli izboljšati in v prihodnosti boriti za najvišja mesta. Drugouvrščena Barcelona ima šest točk prednosti pred Atleticom, ki ga v soboto čaka domači dvoboj z Las Palmasom.

Ne spreglejte