Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 11. 2016,
22.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

Natisni članek

Diego Simeone Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo špansko prvenstvo Miguel Angel Moya Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 16. 11. 2016, 22.25

6 let, 7 mesecev

Zdravstvene težave Jana Oblaka

V Španiji drama zaradi Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35
Jan Oblak, portret | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred sobotnim derbijem španskega prvenstva, v katerem se bosta pomerila mestna tekmeca Atletico in Real Madrid, imata oba nogometna velikana kar nekaj težav s poškodovanimi igralci. Povsem zdrav ni niti slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

V soboto se bosta v derbiju 16. kroga španskega prvenstva ob 20.45 pomerila četrtouvrščeni Atletico Madrid (21 točk) in vodilni Real Madrid (27).

Jan Oblak je prejšnji petek branil na Malti in slovenski izbrani vrsti pomagal do pomembne zmage v kvalifikacijah za SP 2018 (1:0), nato pa je reprezentanco zapustil in se začel pripravljati na veliki mestni spopad z Realom.

Pred ponovitvijo zadnjega finala lige prvakov, v katerem so Škofjeločana od zgodovinskega naslova evropskega prvaka delili le milimetri, ga španski mediji omenjajo tudi zaradi zdravstvenih težav.

Drama ali "drama": raztrganina mišice v rami

Pred kratkim je prejel nagrado zamora za najboljšega vratarja v la ligi v sezoni 2015/16. | Foto: Twitter - Voranc Pred kratkim je prejel nagrado zamora za najboljšega vratarja v la ligi v sezoni 2015/16. Foto: Twitter - Voranc Po poročanju televizijske postaje El Chiringuito ima Oblak v zadnjem obdobju težave z ramo. Manjša raztrganina mišice v rami mu povzroča težave pri dviganju roke. Pri nekaterih potezah začuti bolečino, klubski zdravniki pa se trudijo, da jo do sobotnega dvoboja omilijo.

Pri digitalnem časniku Estrelladigital so celo opozorili, kako bi lahko prehudo tveganje z njegovim nastopom povzročilo dodatne težave, tako da bi bil lahko Oblak izgubljen za nekaj časa, česar pa si Atletico v obdobju, ko ga čakajo pomembna dokazovanja tako v Španiji kot tudi Evropi, ne sme privoščiti.

Pri omenjenem mediju v naslovu članka navajajo celo besedo drama, saj še ni jasno, kdo bi lahko v tem trenutku vskočil namesto Oblaka, če ta v soboto ne bi mogel braniti.

Ponavadi je bil to izkušeni Miguel Angel Moya, ki pa ni stal med vratnicama Atletica že deset mesecev.

Pred kratkim se je vrnil po artroskopiji desnega kolena, to je opravil avgusta, na zadnji tekmi, ko je Atletico Madrid izgubil v San Sebastianu proti Real Sociedadu (0:2), pa ga ni bilo na klopi.

Kdo bi lahko še vskočil namesto Slovenca?

Drugi vratar Atletica je bil večino sezone Portugalec Andre Moreira, a si je pred zadnjo tekmo poškodoval levo koleno. Težav nima več, med kandidati pa je tudi Španec Bernabe Barragan, ki je sedel na klopi na zadnji tekmi v Baskiji.  

El Chiringuito poroča, da bo Oblak, dobitnik nagrade Zamora, vendarle pripravljen za nastop. ''Težave z ramo čuti vse od dvoboja z Rostovom (zmaga Atletica 2:1 v ligi prvakov, op, p.). Z bolečino igra že 20 dni. Nanjo se je že navadil, tako da bo nastopil,'' je prepričan španski novinar Pipi Estrada.

Bo Griezmann zaigral na velikem derbiju?

Antoine Griezmann, ki si je poškodoval levo nogo na tekmi med Francijo in Švedsko, v soboto morda ne bo nastopil. | Foto: Atletico Madrid Antoine Griezmann, ki si je poškodoval levo nogo na tekmi med Francijo in Švedsko, v soboto morda ne bo nastopil. Foto: Atletico Madrid Oblak ni edini, ki ga tarejo težave. Prvi napadalec Antoine Griezmann je pred dnevi potožil o bolečinah, a ni Atletico zagnal prav nikakršne panike.

Če bo vse po napovedih, ga bo zdravniška služba do derbija usposobila, tako da bo Francoz, najboljši nogometaš letošnjega Eura, nastopil proti evropskim prvakom.

O težavah sta potožila še Črnogorec Stefan Savić in Belgijec Yannick Carrasco, a ni z njima nič resnejšega, tako da bo lahko trener Diego Simeone računal na močno postavo.

Ronaldo premagal Oblaka le enkrat

Nazadnje sta se Cristiano Ronaldo in 23-letni Gorenjec srečala v finalu lige prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Nazadnje sta se Cristiano Ronaldo in 23-letni Gorenjec srečala v finalu lige prvakov. Foto: Vid Ponikvar Sicer pa so se španski mediji v zadnjih dneh razpisali tudi o tem, kako je 23-letni vratar Atletica trn v peti Ronalda. Najnevarnejšega napadalca Reala odlikuje odlična strelska forma, ki pa na mestnih obračunih z rdeče-belimi, vsaj na tekmah, na katerih brani Oblak, ne pride do izraza. Portugalec je mrežo slovenskega reprezentanta v rednem delu zatresel le enkrat na sedmih tekmah.

Slovenec želi nadaljevati tradicijo v soboto, ko bo Atletico računal na prednost domačega igrišča. To bo še zadnji derbi z Realom v španskem prvenstvu, ki se bo odvijal na štadionu Vicente Calderon.

V prihodnji sezoni se bo namreč Atletico preselil na nov objekt, še večji in udobnejši. To je še dodaten motiv Simeonejevi četi, da se od štadiona poslovi, vsaj kar zadeva vedno prestižni derbi z Realom, z zmago.

 

Ne spreglejte