Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca špansko prvenstvo Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 13.45

6 let, 7 mesecev

Točkovanje za lovoriko Zamora

Oblak ni več najboljši v Španiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Jan Oblak, portret | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski vratar Jan Oblak v tej sezoni v španskem prvenstvu brani lovoriko Zamora, ki jo podeljujejo najboljšemu čuvaju med vratnicama. Sezono je začel imenitno in vodil v točkovanju, po porazu Atletica v San Sebastianu (0:2), kjer je prejel dva zadetka, pa je na razpredelnici zdrsnil na drugo mesto.

Prvi vratar slovenske izbrane vrste, s katero bo danes na Brdu pri Kranju opravil uvodni trening v pripravah na kvalifikacijsko tekmo za SP 2018 na Malti (v petek, 11. novembra), ni več vodilni vratar španskega prvenstva. Po dveh zadetkih z bele točke, ki ju je Škofjeločan prejel na gostovanju v Baskiji (0:2), ga je prehitel vratar Villarreala Sergio Asenjo.

Asenjo prejel sedem, Oblak pa osem zadetkov

Škofjeločan je bil pred kratkim izbran za najboljšega vratarja la lige v sezoni 2015/16. | Foto: Twitter - Voranc Škofjeločan je bil pred kratkim izbran za najboljšega vratarja la lige v sezoni 2015/16. Foto: Twitter - Voranc Španec, ki je od najdražjega slovenskega nogometaša starejši štiri leta, je zadržal mrežo nedotaknjeno na dvoboju z Betisom. Asenjo je v tej sezoni v la ligi prejel le sedem zadetkov.

Na tekmo povprečno prejme 0,64 zadetka, Jan Oblak, ki se lahko pohvali z odlično statistiko na evropskih tekmah, saj je na štirih srečanjih lige prvakov prejel le en zadetek, pa ima 0,73. V enajstih krogih se je žoga izza njegovega hrbta znašla osemkrat.

Tako se Oblak oddaljuje od rekorda španskega prvenstva, ki ga je izenačil v prejšnji sezoni (2015/16). Takrat je na 38 tekmah prejel le 18 zadetkov, na tekmo pa prejel le 0,47 zadetka. S tem je izenačil podvig nekdanjega vratarja Paca Liana iz sezone 1993/94.

Vratar Villarreala Sergio Asenjo, soigralec Bojana Jokića, je v tej sezoni prejel najmanj zadetkov v la ligi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Vratar Villarreala Sergio Asenjo, soigralec Bojana Jokića, je v tej sezoni prejel najmanj zadetkov v la ligi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ko se bo vrnil v Madrid, se bo pomeril z Realom

Slovenski vratar se bo 19. novembra pomeril s Cristianom Ronaldom in njegovimi belimi baletniki, na katere nima prijetnih spominov. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski vratar se bo 19. novembra pomeril s Cristianom Ronaldom in njegovimi belimi baletniki, na katere nima prijetnih spominov. Foto: Vid Ponikvar Atletico je po porazu v San Sebastianu na lestvici padel na četrto mesto, po reprezentančnem premoru pa čaka rdeče-bele mestni obračun z vodilnim Realom.

Madridska poslastica, ponovitev zadnjega finala lige prvakov, bo 19. novembra, prednost domačega igrišča pa bodo imeli izbranci Diega Simeoneja.

Villarreal, za katerega slovenski reprezentant Bojan Jokić v tej sezoni ni odigral niti minute, se je na krilih odličnih posredovanj 27-letnega Španca Asenja povzpel na tretje mesto.

Ne spreglejte