Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

nogomet Andraž Šporar Kevin Kampl Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Zbor slovenske nogometne reprezentance

Selektor danes ne bo dočakal Kevina Kampla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Kevin Kampl | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes se bodo na Brdu pri Kranju zbrali najboljši slovenski nogometaši, ki bodo ta teden nadaljevali kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018, v katerih so bili oktobra zelo uspešni. Kevina Kampla zagotovo ne bo zraven. Selektorju Srečku Katancu se bodo javili trije novinci.


Selektor Srečko Katanec si je sicer želel, da bi poškodovani Kevin Kampl, ki je oktobra dvignil veliko prahu s tem, ker je odpovedal udeležbo na tekmah proti Slovaški in Angliji, prišel v Slovenijo, a zvezdnika Bayerja ne bo.

Tudi Katanec se je sprijaznil s tem, da bi bili nesmiselno, da bi strelec zmagovitega gola za moštvo iz Leverkusna v ligi prvakov v sredo proti Tottenhamu v Londonu, kjer se je tudi poškodoval, za vsako ceno pripotoval na zbor, saj je jasno, da je poškodovan. Hodi s pomočjo bergel, poškodbo je potrdila tudi zdravniška služba njegovega kluba.

26-letni zvezdnik nemškega nogometa, ki je zaradi preutrujenosti odpovedal zadnjo reprezentančno akcijo, je dal jasno vedeti, da si za Slovenijo še želi igrati, a ob tem upa, da mu navijači ne bodo zamerili dogajanja izpred meseca dni. S Katancem se še ni pogovoril, v Nemčiji ga selektor v zadnjem mesecu ni obiskal, a bi na tokratni zbor zagotovo prišel, če se ne bi tik pred zdajci poškodoval.


Oktobrsko dogajanje okoli Kevina Kampla:


Srečko Katanec ima nemalo težav. | Foto: Vid Ponikvar Srečko Katanec ima nemalo težav. Foto: Vid Ponikvar Kamplova poškodba še zdaleč ni edina, ki povzroča preglavice selektorju. Na petkovi kvalifikacijski tekmi v Ta'Qualiju v Malti in prijateljski tekmi v Vroclavu proti Poljski, ki bo v ponedeljek, zagotovo ne bo mogel računati niti na napadalca Romana Bezjaka in Roberta Berića, ki je zaradi poškodbe manjkal že oktobra.

Poškodovan je tudi standardni branilec Bojan Jokić, ki bo sicer prišel v Slovenijo, a zagotovo ne bo igral.

Za nameček v petek ne bo imel pravice nastopa kaznovani branilec Aljaž Struna. Kot da to ne bi bilo dovolj, sta, prav tako zaradi težav z zdravjem, vprašljiva tudi nastopa kapetana, branilca Boštjana Cesarja, in vezista Reneja Krhina, ki se je ustalil v začetni enajsterici.

Danes bodo trije zraven prvič, med njimi tudi Andraž Šporar

Zato bodo na današnjem zboru tudi trije novinci in vezist Maribora Aleks Pihler, ki je bil zraven tudi prejšnji mesec in je bil vpoklican naknadno.

Mladi napadalec Andraž Šporar je selektorjev klic dočakal po poškodbah Roberta Berića in Romana Bezjaka. | Foto: Bobo Mladi napadalec Andraž Šporar je selektorjev klic dočakal po poškodbah Roberta Berića in Romana Bezjaka. Foto: Bobo Prvič se bodo v članski reprezentanci pojavili napadalec Andraž Šporar, ki je v dresu Basla nastopil na treh tekmah v ligi prvakov in je ob močno zdesetkani zasedbi v napadu le dočakal selektorjev klic, ter branilca Olimpije in Kopra, Antonio Delamea Mlinar in Gregor Sikošek. Oba sta na nedeljski medsebojni prvenstveni tekmi na Bonifiki igrala od prve do zadnje minute.


Komentar po oktobrskem delu kvalifikacij:


Reprezentanti, zbralo se jih bo 24, če upoštevamo Jokića, bodo na Brdu pri Kranju že danes opravili prvi trening. Po njem sledi tradicionalno druženje z mediji. Po uspešnem oktobru, v katerem je Slovenija na tekmah proti največjima tekmecema v kvalifikacijski skupini F osvojila štiri točke, bi moralo biti vzdušje veliko bolj sproščeno, kot je bilo pred mesecem dni.   

Čeprav imata težave z zdravjem, bosta Bojan Jokić in kapetan Boštjan Cesar zagotovo zraven. | Foto: Vid Ponikvar Čeprav imata težave z zdravjem, bosta Bojan Jokić in kapetan Boštjan Cesar zagotovo zraven. Foto: Vid Ponikvar

Čaka jih tekma proti zadnjeuvrščenemu, ki je brez točk

Slovenija ima po treh tekmah, septembra je v Litvi remizirala, pet točk in je skupaj z Litvo na drugem mestu skupine.

Vodi Anglija, ki ima sedem točk. Četrta je Škotska s štirimi, peta Slovaška s tremi točkami. Slovenska petkova nasprotnica Malta je za zdaj brez točke. Na treh tekmah je dosegla en gol in jih prejela devet.

V petek bosta v skupini F še dve tekmi. Anglija bo na britanskem derbiju v Londonu gostila Škotsko, Slovaška bo v Trnavi pričakala Litvo.

Ne spreglejte