Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 11. 2016,
9.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Alvaro Morata Zinedine Zidane špansko prvenstvo Atletico Madrid Real Madrid Toni Kroos Casemiro Karim Benzema

Četrtek, 17. 11. 2016, 9.55

6 let, 7 mesecev

Alvaro Morata izgubljen za madridski derbi

Velik udarec za Real

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Alvaro Morata | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madridski Real v soboto na derbiju 12. kroga španskega prvenstva, gostovanju pri mestnem tekmecu Atleticu, ne bo nastopil v najmočnejši postavi. Zagotovo bosta manjkala Nemec Toni Kroos in Španec Alvaro Morata, vprašljivih pa je še nekaj zvezdnikov. Beli baletniki so jezni na špansko nogometno zvezo.

V soboto se bosta v derbiju 16. kroga španskega prvenstva ob 20.45 pomerila četrtouvrščeni Atletico Madrid (21 točk) in vodilni Real Madrid (27).

Beli baletniki se pripravljajo na madridski obračun. Če želijo ohraniti vodilni položaj v španskem prvenstvu, si ne smejo privoščiti neuspeha pri velikem tekmecu, ki za Realom po 11 krogih zaostaja šest točk. Atletico Jana Oblaka, ki ga pred derbijem ovira bolečina v rami, na lestvici zaseda šele četrto mesto.

Morata se je poškodoval v torek

Zinedine Zidane proti Atleticu ne bo mogel nastopiti z najmočnejšo postavo. | Foto: Reuters Zinedine Zidane proti Atleticu ne bo mogel nastopiti z najmočnejšo postavo. Foto: Reuters Trener Reala  Zinedine Zidane se je pred srečanjem znašel v težavah, saj ne bo mogel računati na nekaj pomembnih adutov. V zvezni vrsti bo še nekaj časa pogrešal Nemca Tonija Kroosa, še vedno je vprašljiv Brazilec Casemiro, ki ga madridski velikan pogreša že slaba dva meseca, nekaj težav čuti tudi portugalski branilec Pepe.

V konici napada zagotovo ne bo Španca Alvara Morate. Mladi napadalec, ki se je v prejšnji sezoni dokazoval v dresu Juventusa, pri španskem športnem časniku Marca pa prislužil nagrado za najboljšega španskega reprezentanta v letu 2016, ima težave s stegensko mišico na desni nogi. Poškodoval se je na torkovi prijateljski tekmi v Londonu, kjer sta se Anglija in Španija razšli brez zmagovalca (2:2).

Real jezen na špansko zvezo

Morata je na Wembleyju vstopil v igro namesto Aritza Aduriza. | Foto: Reuters Morata je na Wembleyju vstopil v igro namesto Aritza Aduriza. Foto: Reuters Mladi as evropskih prvakov bi lahko počival vsaj mesec dni, kar je velik udarec za stratega Zinedina Zidana, ki še ne ve, ali bo lahko v soboto računal na Francoza Karima Benzemaja. Prvokategornik, ki skupaj s Cristianom Ronaldom in Garethom Balom sestavlja velik trojec BBC, je v sredo opravil individualni trening.

Vodstvo Reala je zaradi poškodbe Morate jezno na špansko krovno zvezo. Španski reprezentant je v soboto zaradi bolečin predčasno zapustil igrišče na kvalifikacijski tekmi med Španijo in Makedonijo (4:0). Odigral je 60 minut. Tri dni pozneje je bil del španske odprave in zaigral še na Wembleyju.

V igro je vstopil v drugem polčasu in odigral 26 minut. Španski športni časnik AS poroča, da 24-letni Morata pred tekmo ali po njej ni nikoli potožil zaradi zdravstvenih težav, zato se španska zveza ne čuti krivega.

Ne spreglejte