Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 7. 2011,
15.14

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 25. 7. 2011, 15.14

8 let, 2 meseca

Ačimovič: Austria je favorit, a je ranljiva

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žreb se je poigral s čustvi športnega direktorja Milenka Ačimoviča. ''Njegova'' Olimpija se bo za obstoj v Evropi udarila z nekdaj ''njegovo'' Austrio, kjer je tudi zaključil kariero.

V četrtek bo štadion v Stožicah v znamenju ''zeleno-bele'' in ''vijolične'' barve. Pa ne bosta kriva Olimpija in Maribor, pač pa bodo Ljubljančanom na drugi igralni polovici družbo delali nogometaši dunajske Austrie. Severni sosedje v slovenski prestolnici ne bodo sami, saj bodo na tribunah računali na pomoč tisoč navijačev. Zato velja izpostaviti tudi apel klubskega vodstva, da se navijači obnašajo v skladu z evropskimi pravili. Ker je Kosičeva četa na dosedanjih domačih evropskih izpitih v Ljubljani ustvarila močno vez z glasnim občinstvom in mu pripela naziv 13. igralca, bo v četrtek vse nared za nogometno poslastico.

Kapetan po šestih mesecih

Vložek je ogromen, saj se bo poraženec poslovil od Evrope, zmagovalec pa bo oddaljen le še korak od mogočnega preboja v skupinski del lige Europa. ''Austria je favorit,'' je izpostavil Milenko Ačimovič, ki se je od dunajskih navijačev poslovil ob stoječih ovacijah, njegov dres pa je romal v klubski muzej. Takšne časti igralec v ''vijoličnem'' dresu na Dunaju ni bil deležen že kar nekaj let, zato je še toliko bolj očitno, da se bo Austria srečala s Slovencem, ki si je v treh letih izgradil kultni status. ''Čustev v to tekmo ne bi vpletal. Na Dunaju sem bil zelo lepo sprejet in preživel tri leta leta. Odšel sem zaradi poškodbe, odnos soigralcev, vodstva in navijačev, pa je ostal na visoki ravni. Ne morem pozabiti, da sem nosil kapetanski trak že po šestih mesecih,'' se je zadnjega obdobja bogate igralske kariere spominjal Ačimovič.

Že na žrebu se je največ družil s predstavniki Austrie, na to, da bi se ples kroglic končal s slovensko-avstrijskim obračunom, pa vendarle ni hotel pomisliti. A usoda je hotela drugače. Ker pozna avstrijskega velikana skoraj kot lastno dlan, je pred dvobojem zelo zaželeni sogovornik. Na obeh straneh. Po žrebu je dejal, da bo več spregovoril po tekmi v Kopru, v ponedeljek pa je napoved tudi uresničil. ''Ko sem še igral pri Austrii, je bila postava skoraj enaka. Zamenjalo se je le nekaj mest. Austria je v prejšnji sezoni igrala najlepši nogomet v Avstriji. Začudilo me je, da ni osvojila naslova. Usoden je bil črni teden med sezono, ko je izgubila kar trikrat zapored. V tej sezoni ciljajo na naslov prvaka in skupinski del lige Europa. Zdaj se bomo prepričali, koliko nas bodo podcenjevali. Verjetno nas bodo, koliko pa, pa je odvisno od njih. Je pa Austria ranljiva,'' sporoča nekdanji kapetan Austrie, ki vidi delček možnosti za napredovanje Ljubljančanov tudi pri morebitnem podcenjevanju Avstrijcev. Z nekdanjimi soigralci je pogosto v stiku. Smatra, da računajo Dunajčani na zelo močno ekipo, o posameznikih raje noče govoriti. Srčno želi, da bi Olimpija ustvarila ugodno popotnico pred povratnim srečanjem, kjer se bo nenazadnje odločalo o potniku v četrti predkrog. ''Na vsaki tekmo dajo vse od sebe, računajo pa tudi na armado navijačev. Imeli bodo podporo,'' se je dotaknil napovedanega prihoda tisočglave množice privržencev Austrie. Za tolikšno število vstopnic je dunajski klub tudi zaprosil.

Dvoboj v Stožicah se bo začel ob 19. uri, televizijski prenos še ni potrjen, klubsko vodstvo pa svetuje gledalcem, da si vstopnico zagotovijo že v predprodaji. Zaradi nižje cene, pa tudi tega, da se izognejo nepotrebni gneči ob nakupu vstopnic pred tekmo. Takrat bosta na voljo dve prodajni mesti.

Ne spreglejte