Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2020,
9.59

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

hribi obleka pohodništvo Naj planinska koča PR članek

Sreda, 15. 7. 2020, 9.59

3 leta, 9 mesecev

Top oblačila za pohodniške podvige

Oglasno sporočilo

Nekateri menijo, da so specializirana pohodniška oblačila nekakšen nepotreben luksuz. Pa ni vedno tako. Za primer vzemimo številne gorske reševalne akcije, v katerih rešujejo planince, ki so neprimerno obuti ali oblečeni v lahkotna "običajna" oblačila na vetru, mrazu ali snegu ter zaradi tega večkrat tudi podhlajeni. Gorske reševalne službe pohodnike nenehno opozarjajo na tovrstno neodgovorno ravnanje oz. na neprimerno opremo, ki ne spada v hribe. Pravilna oprema je v hribovskem oziroma gorskem svetu ključnega pomena.

Iglu šport | Foto:

Slovenija ima svojo kakovostno pohodniško znamko Karibu

Pohodna oblačila so v primerjavi z običajnimi oblačili bolj vzdržljiva in predvsem prilagojena razmeram v gorah. V Sloveniji pa imamo čisto svojo blagovno znamko, ki se razvija na naših tleh oziroma v naših gorah. To je znamka Karibu, ki že od devetdesetih let naprej izdeluje oblačila za gorništvo, alpinizem, plezanje in prosti čas. Za razvoj skrbi razvojna ekipa v Ljubljani, oblačila pa so izdelana v EU. Pri razvoju sodelujejo z dejavnimi pohodniki in alpinisti, ki jih testirajo v naših Alpah. Tako skupaj ustvarjajo inovativne rešitve za raznolike razmere v gorah.

Iglu šport | Foto:

Materiali, ki ne poznajo slabega vremena

Še posebej so specializirani za pohodne hlače, kjer lahko izbiramo med več kot 30 modeli moških in ženskih hlač. Te so izdelane iz različnih materialov softshell z vodoodbojno DWR-obdelavo. Pohodne hlače Karibu slovijo po svoji trpežnosti, lahko jih nosimo iz sezone v sezono, so zelo dobro izolativne, udobne in elastične. Uporabljamo jih lahko za vse vrste dejavnosti v naravi in v vseh mogočih (in nemogočih) vremenskih razmerah. Pomembne lastnosti oblačil znamke Karibu so še, da dihajo, zagotavljajo odvajanje vlage, se hitro sušijo ter omogočajo dobro zaščito pred vetrom, dežjem in mrazom.

Iglu šport | Foto:

Če zahajamo v naravo in hribe, v svoji pohodni garderobi poleg pohodnih čevljev brez dvoma potrebujemo še kakovostne pohodne hlače (prilagojene letnemu času), flis oziroma toplotni sloj, aktivne majice, aktivno perilo ter vetrovko in jakno softshell.

Ne pozabite torej, da namen pohodniških oblačil ni nepotrebna potrošnja ali bahanje z modo v naravi, temveč si s pravo, udobno in vzdržljivo opremo olajšamo hojo v hribih ter smo hkrati tudi bolj varni. S pravilno opremo ne nazadnje izkažemo tudi svoje razumevanje in spoštovanje gorskega sveta, kjer vladajo mogočne sile narave.

Iglu šport | Foto: Največjo izbiro oblačil Karibu najdete v trgovinah IGLU ŠPORT oz. na www.iglusport.si.

Naročnik oglasne vsebine je IGLU ŠPORT D.O.O.

Ne spreglejte