SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
NAJ PLANINSKA KOČA

Izberite naj planinsko kočo 2019; v finalu jih je deset!

0,13

termometer

Vse od konca junija je na naši spletni strani potekalo glasovanje za najboljšo planinsko kočo v Sloveniji. Z včerajšnjim dnem se je prvi krog glasovanja iztekel, kar pomeni, da ste ljubitelji gora s svojimi glasovi izmed 157 planinskih koč že izbrali deset finalistk - pet koč iz kategorije naj planinska koča in pet iz kategorije naj visokogorska planinska koča, kamor spadajo težje dostopne planinske postojanke. Katere imate vi najbolj v čislih? Glasujte!

Naj planinska koča 2019 - Finalistke

Za naj planinsko kočo 2019 lahko glasujete v spodnji GLASOVNICI!

Kaj sploh je tisto, kar planinski koči daje predznak najboljša?

Za nekatere sta pomembna gostoljubnost oskrbnikov in posluh za želje planincev, drugim sta pomembni pestrost ponudbe in dobra hrana, za tretje največ štejeta urejenost koče in čistoča, nekateri pa stavijo na dostopnost.

Kakorkoli že, bralci Siol.net ste v prvem krogu 5. sezone akcije Naj planinska koča 2019, ki jo organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, svoje glasove razporedili med 157 planinskih postojank – 29 visokogorskih in 128 planinskih koč na nižje ležečih terenih.

Sledi finalni krog, v katerem vas vabimo, da znova oddate svoj glas. Glasovanje poteka v dveh kategorijah, kar pomeni, da morate izbrati svojo favoritinjo v kategorijah naj planinska koča in naj visokogorska planinska koča. Glasovanje bo trajalo do 11. septembra 2019, ko bomo razglasili zmagovalki. Lani ste izbrali Valvasorjev dom pod Stolom in Klemenčo jamo pod Ojstrico.

Finalistke izbora Naj planinska koča 2019 (razvrščene po abecednem vrstnem redu) so:

Kategorija naj planinska koča
Dom na Kofcah
Planinski dom na Kalu
Planinski dom na Kumu
Planinski dom na Mrzlici
Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih

Med izborom vsako sredo potekajo tedenska žrebanja, v katerih srečnim izžrebancem podarjamo praktične nagrade. Ob izteku izbora bomo izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma vrh po izbiri nagrajenca.

Naj planinska koča 2019 - nagrade Sportal Glasujte in se potegujte za praktične planinske nagrade

Preberite še:

Intersport Sportal Kako najlažje pripraviti prtljago za izlet v gore? reševanje Skuta Sportal "Hvala, danes sva bila 100-odstotno prepričana, da bova umrla" Aljažev stolp Sportal Na Aljaževem stolpu poškodbe zaradi derez in cepina virtualni zipline triglav Sportal Po zaslugi sodobne tehnologije: sestop s Triglava, kot ga še ni bilo #video #foto Jurij Jeršin Sportal Izpoved gorskega reševalca, ki je ob srečanju s smrtjo tudi sam poklical na pomoč #video Tanja Dajčman Sportal Kraljevala na vrhu Evrope, zdaj na Pohorju #video Triglav gora pohodništvo Sportal Lahka planinska pot še zdaleč ne pomeni, da bo šlo zlahka ali celo v natikačih Facebook selfie pohodništvo Sportal Kako otroka navdušiti za hribolazenje? Vprašanje za milijon dolarjev. #intervju

 

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • bojana.hari@gmail.com / 23.06.2018. ob 12:33 0 0

    o

    0 0
delitve: 764
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin