Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2024,
17.12

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,09
snežni plaz nesreča nesreča alpinizem gore

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 4. 2024, 17.12

2 meseca, 3 tedne

Tragična nesreča v gorah: 30-letnika odnesel snežni plaz, po padcu umrl #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,09
Nesreča v gorah, snežni plaz | Posadka letalske policijske enote je s helikopterjem locirala mesto, kjer je bil ponesrečeni zasut. | Foto PU Kranj

Posadka letalske policijske enote je s helikopterjem locirala mesto, kjer je bil ponesrečeni zasut.

Foto: PU Kranj

Na območju Špikovega grabna v občini Kranjska Gora se je okoli 11. ure zgodila tragična gorska nesreča, v kateri sta bila udeležena gornika, stara 30 in 44 let, so sporočili s kranjske policijske uprave. Mlajši je v nesreči zaradi hudih telesnih poškodb izgubil življenje.

Primerno opravljena gornika sta smučala z vrha Male Ponce proti Špikovemu grabnu. Na mestu, kjer smučanje ni bilo več mogoče, sta morala opraviti spust po vrvi preko skalnega skoka. Pri spustu v Špikov graben je 30-letnika zajel snežni plaz in ga odnesel 300 metrov nižje čez skalni skok skupaj s sidriščem. Po padcu je ostal zakopan pod težkim snegom in zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl.

44-letni gornik še ni bil vpet v sidrišče in je ostal na mestu, kjer se je pripravljal za spust. V nesreči ni bil telesno poškodovan.

Reševanje je potekalo v zahtevnih razmerah, saj je obstajala velika verjetnost vnovičnega plazu. | Foto: PU Kranj Reševanje je potekalo v zahtevnih razmerah, saj je obstajala velika verjetnost vnovičnega plazu. Foto: PU Kranj

Oba gornika so s helikopterjem prepeljali v dolino

Posadka letalske policijske enote je s helikopterjem locirala mesto, kjer je bil ponesrečeni zasut. Na kraj nesreče so odložili gorske reševalce in zdravnika, ki so ponesrečenega 30-letnika locirali in odkopali. Oba gornika so s helikopterjem prepeljali v dolino. 

Na kraju reševanja so sodelovali gorski reševalci društev Kranjska Gora, Rateče in Bohinj, dežurna posadka helikopterja letalske policijske enote in policist gorske enote. Reševanje je potekalo v zahtevnih razmerah, saj je obstajala velika verjetnost vnovičnega plazu. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Oba gornika so s helikopterjem prepeljali v dolino.  | Foto: PU Kranj Oba gornika so s helikopterjem prepeljali v dolino.  Foto: PU Kranj

Prometna nesreča
Novice Pijani voznik v Mariboru povzročil hudo nesrečo, pešec se bori za življenje
Slovenska policija
Novice Filmski pobeg vozila z devetimi migranti pred policijo, ustavil ga ni niti stinger
Štirikolesnik
Novice Voznik štirikolesnika po padcu v smrtni nevarnosti
Ne spreglejte