Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 2. 2015,
20.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Golden State Warriors New York Knicks Philadelphia 76ers

Sobota, 7. 2. 2015, 20.12

6 let, 7 mesecev

Zvezdnik Pelikanov po grdem padcu ni mogel več pomagati soigralcem (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvezdnik New Orleansa Anthony Davis je nerodno padel v drugi četrtini in do konca tekme ni več stopil na parket, njegovi Pelikani pa so visoko izgubili proti Chicagu. Golden State boljši od New Yorka.

V tej sezoni zelo dobro razpoloženo moštvo Golden State Warriors je bilo za razglašene košarkarje iz New Yorka enostavno prevelik zalogaj. Bojevniki so slavili s 106:92 ter kot prvo moštvo Zahoda v tej sezoni vpisali 40 zmag. Dve zmagi več ima le vodilna ekipa vzhodne konference Atlanta Hawks.

Za novo zmago bojevnikov, Golden State je slavil štirikrat na zadnjih petih tekmah, je Stephen Curry dosegel 22 točk, Draymond Green pa je statistiko obogatil z 20 točkami in 13 skoki. Trener New Yorka je proti ekipi Warriors spočil zvezdnika Carmela Anthonyja.

V derbiju četrte in pete ekipe Zahoda so Dallas Mavericks na krilih nemškega centra Dirka Nowitzkega in Chandlerja Parsonsa nadoknadili zaostanek in premagali Portland Trail Blazers po podaljšku s 111:101. Nowitzki je zadel 25 točk, tudi odločilno trojko 20 sekund pred sireno za podaljšek. V podaljšku pa je pod obročema zagospodaril Parsons, ki je deset od skupno dvajsetih točk dal po koncu rednega dela tekme. Dvajset točk je prispeval tudi Monta Ellis.

"Prav takšno tekmo smo potrebovali, ko smo dokazali svojo vrednost s preobratom in to proti tako dobremu tekmecu v boju za končnico," je bil vesel Parsons. Igralci Portlanda so izgubili kar 24 žog.

Chicago Bulls so s 107:72 premagali domače moštvo New Orleans Pelicans, ki so na tekmi po trdem pristanku na parketu s poškodovano ramo ostali brez udeleženca tekme all-star Anthonyja Davisa. Španski veteran Pau Gasol je bil najboljši v majici gostov z 20 točkami in 15 skoki.

Ne spreglejte