Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 1. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

MVP Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 17. 1. 2018, 4.00

6 let, 3 mesece

Goran Dragić in izjemen niz v ligi NBA

Zvezdnik lige NBA podprl vročega Dragića: Trenerji, ne spite!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Goran Dragić Wade | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je že skoraj tri tedne v svojem filmu. Izvrstne predstave so ga pripeljale do naziva najboljši košarkar preteklega tedna v vzhodni konferenci lige NBA. Njegova statistika je hvale vredna, za njim pa stoji tudi nekdanji soigralec pri Miami Heat Dwyane Wade, ki verjame, da je prišel čas, da Gogi zaigra na tekmi All Star.

Za razliko od preteklega leta je Miami Heat približno 14 dni prej začel zmagovito serijo. Če se je lani nato zaustavil pri 13 zaporednih zmagah, mu je ob prehodu v novo leto uspelo zrežirati sedem zmag zapored.

Bolnišnica v malem, Dragić vleče voz Miamija

Dragićeve številke so izvrstne. | Foto: Reuters Dragićeve številke so izvrstne. Foto: Reuters Moštvu Chicago Bulls je v noči na torek prvemu uspelo na kolena spraviti Miami Heat, ki pa še vedno ni popolno, saj je kar nekaj košarkarjev poškodovanih. Proti Bikom si je gleženj poškodoval še branilec Tyler Johnson. "Videti je, kot da vsi branilci padajo. Rodney (McGruder, op. p.), Dion (Waiters, odločil se je za operacijo gležnja, op. p.) in zdaj Tyler. Upam, da z njim ni nič hujšega," je dal Goran Dragić vedeti, koliko poškodb je na tem igralnem mestu.

Prav zato ima njihovih sedem zaporednih zmag še toliko večjo težo. In pri teh je imel glavno besedo slovenski košarkar. Njegove dobre predstave so opazili tudi tisti, ki podeljujejo naziv MVP (najkoristnejši košarkar). Gogi si je laskavo lovoriko v vzhodni konferenci priboril z igrami v prejšnjem tednu, kar pa je že druga tovrstna nagrada v tej sezoni.

Statistika Gorana Dragića na zadnjih osmih tekmah

Tekmec Datum Točke Skoki Asistence
Orlando Magic 30.12.2017 25 4 8
Detroit Pistons 3.1.2018 24 5 13
New York Knicks 5.1.2018 19 6 6
Utah Jazz 7.1.2018 16 3 6
Toronto Raptors 9.1.2018 24 12 4
Indiana Pacers 10.1.2018 20 3 9
Milwaukee Bucks 14.1.2018 25 3 2
Chicago Bulls 15.1.2018 22 5 9
  Povprečje 21,9 5,1 7,1

Wade podprl Dragića

Nekdanji soigralec Dwyane Wade ga je podprl. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nekdanji soigralec Dwyane Wade ga je podprl. Foto: Guliverimage/Getty Images Vsega štirim košarkarjem je v tej sezoni uspel tovrsten podvig na vzhodu, s tem pa je kot član Miami Heat nasledil LeBrona Jamesa. Ta je zadnji košarkar v dresu Vročice prejel toliko nagrad v enem tekmovalnem obdobju.

Gogije številke so vse od 30. decembra pa do danes izjemne. Njegovo povprečje je 21,9 točke, 7,1 asistence in 5,1 skoka. Očitno si je kapetan slovenske košarkarske reprezentance vendarle napolnil baterije, ki so bile dodobra izpraznjene po zgodovinsko osvojeni zlati medalji na evropskem prvenstvu, na katerem je prejel še naziv MVP za najboljšega košarkarja na EuroBasketu.

Da Dragić igra res odlično, priznavajo tudi zvezdniki lige NBA. Dwyane Wade, ki je bil njegov soigralec pri Miamiju, je dal jasno vedeti, da si Slovenec zasluži mesto na tekmi All Star, ki bo 18. februarja. To bi bil zgodovinski dogodek, saj še nobenega slovenskega košarkarja ni doletela ta čast.

Novinar Sun Sentinela se je namreč spraševal, ali si bo Dragić zaslužil mesto na tekmi All Star, če bo Miami popeljal do tretjega mesta na vzhodu (trenutno je četrti), ampak mu je Wade nemudoma dal vedeti, da to ne bi smel biti pogoj. "Sploh ni treba, da je Miami tretji. Že zdaj si zasluži. Čestitke, zmaj!!! Goran Dragić ima moj glas za njegovo prvo All Star tekmo. Trenerji, ne spite!" je dal Wade stroki vedeti, da si je z igrami zaslužil mesto na tekmi zvezd.

Dragić se bo udeležil All Star tekme, če bo izbran, a se nagiba k počitnicam

Gogi dobesedno leti po igrišču. | Foto: Getty Images Gogi dobesedno leti po igrišču. Foto: Getty Images Da bi prišel v ekipo po izboru gledalcev, košarkarjev in novinarjev, je malo verjetno, saj imajo zvezdniki bistveno več podpore. Ti namreč izbirajo prvi peterki v obeh konferencah.

Glasovanje teh se je končalo danes. Beseda navijačev ima 50-odstotno vrednost, po 25 odstotkov moči pa so imeli košarkarji in mediji. Na podlagi teh glasov bodo izbrali začetno peterko vzhoda in zahoda, ki bosta znani 18. januarja. Trenerji vseh ekip bodo nato določili preostale košarkarje, ki bodo zapolnili vrzeli v ekipi. Te bodo v celoti znane 25. januarja.

A je Dragić že pred časom dejal, da bi imel rad prav v času dogajanja All Star čas za počitek, ki bi ga rad preživel s svojo družino. "To je pomembnejše od vikenda All Star," je nedavno dejal Dragić in dodal, da si je to že prej zaslužil, a ga ni dobil, zato je šel naprej.

"Ne me narobe razumeti. Še vedno bom opravil svoje delo. Še vedno bom skušal biti najboljši igralec, kot sem lahko. Mislim, da je dobro imeti nekaj prostih dni, še posebej med sezono, ki je zelo dolga. Še posebej zame, ker sem bil zaposlen vse poletje. Teh nekaj dni mi veliko pomeni. Če bi bil izbran, bi seveda šel. Ampak teh nekaj prostih dni zagotovo pomaga vsem," je takrat še izjavil Dragić.

 

Ne spreglejte