Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 17.27

8 let

Zimsko košarkarsko druženje z Lipkom je uspešnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarska zveza Slovenije je v tem šolskem letu skupaj z lokalnimi organizatorji počitniškega varstva prvič pripravila zimske košarkarske počitnice. Odziv je bil odličen, projekt se bo nadaljeval.

Glavni namen organiziranih zimskih košarkarskih počitnic je bila promocija košarke med osnovnošolci in osnovnošolkami, še posebej med tistimi, ki se s košarko ne ukvarjajo aktivno. Seveda so bili na treningih več kot dobrodošli tudi učenci in učenke, ki košarko že trenirajo, vsi skupaj pa so uživali v družbi Lipka in ekipe Igrive košarke.

V dveh počitniških tednih so bili Lipko in druščina po dvakrat v Ljubljani in Mariboru, obiskali pa so še Novo Gorico, Koper, Mursko Soboto in Velenje. Mladi šolarji in šolarke so na zabaven način in skozi igro spoznali čare košarkarske igre, ob druženju in zabavi s priljubljeno maskoto Lipkom pa je prav vse čakalo tudi manjše košarkarsko darilce.

Otroci so na treningih zelo uživali in se zabavali ter na koncu obljubili, da se bodo še naprej radi družili na košarkarskih igriščih. Glede na odlične odzive vseh sodelujočih pa je že jasno, da bodo zimske košarkarske počitnice osnovnošolce in osnovnošolke zabavale tudi v prihodnje.

"V imenu Košarkarske zveze Slovenije se najlepše zahvaljujem vsem lokalnim organizatorjem zimskega počitniškega varstva za izjemno dobrodošlico in sodelovanje pri izpeljavi projekta. Veseli smo, da smo mladim šolarjem in šolarkam lahko ponudili brezplačno košarkarsko zabavo. Še posebej pa nas veseli odličen odziv, saj so bile dvorane polne nadobudnih športnikov. Tako so imeli Lipko in ekipa Igrive košarke polne roke dela in v igri z otroki resnično uživali. Tako se vsi skupaj že veselimo novih košarkarskih dogodivščin in upamo, da se bomo čez leto dni ustavili še v kakšnem novem kraju in šolarje ter šolarke navdušili s košarko," je povedal vodja projekta Grega Brezovec.

Meta Barlič z Zveze prijateljev mladine Ljubljana Šiška in Center je dejala: "Zelo smo veseli, da so bile letošnje zimske počitnice športno obarvane. Otroci so bili košarkarskega obiska zelo veseli, še posebej pa so bili navdušeni nad Lipkom. Hvala Košarkarski zvezi Slovenije za odlično animacijo in učne urice košarke. V prijetni družbi smo preživeli zabaven košarkarski dan in upamo, da bomo takšna druženja še večkrat ponovili."

Ne spreglejte