Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
5. 11. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

ABA Gašper Okorn Jure Zdovc Cedevita Petrol Olimpija

Nedelja, 5. 11. 2017, 18.39

6 let, 5 mesecev

Po porazu Petrol Olimpije proti Cedeviti s 60:84

Zdovc se je prestrašil in ni želel tvegati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Zdovc.

Petrol Olimpija je v sedmem krogu regionalne lige ABA pričakovano izgubila proti Cedeviti (60:84), vendar je bila še sredi tretje četrtine povsem izenačena. Zagrebčani imajo bolj kakovostno zasedbo in zlasti daljšo klop, kar so lahko unovčili proti slovenskemu prvaku in se veselili pete zmage. Ljubljančani so povsem pri repu razpredelnice.

"Cedevita je boljša ekipa. Zasluženo je zmagala. Kar se nas tiče, smo igrali dobro na začetku tekme in del v tretji četrtini, ko smo se približali na -2 in -4. Če bi to držali do konca četrtine, bi morda bilo v zadnji nekoliko drugače. Vendar smo takrat počili in Cedevita se je na koncu tretje četrtine oddaljila," je trener Petrol Olimpije Gašper Okorn dal vedeti, kje se je tekma s Cedevito lomila.

Tudi prvi mož na klopi zagrebškega kluba Jure Zdovc se je zavedal, da ima Olimpija ekipo, ki ji ne sme pustiti veliko prostora, da se razigra. Prav zato je vztrajal z najboljšimi možmi večji del tekme.

Olimpija se je namreč v 25. minuti približala na vsega dve točki zaostanka (38:40), a na koncu tretje četrtine dovolila, da se je Cedevita odlepila in naredila ključno razliko za zadnjo četrtino.

"Tekma je imela čuden tok"

Košarkarji Cedevite so na koncu slavili visoko zmago. | Foto: ABA liga Košarkarji Cedevite so na koncu slavili visoko zmago. Foto: ABA liga "To so težke tekme. Zelo sem zadovoljen, ker smo spet odigrali odlično v obrambi. V napadu nismo bili … Po tekmi s Kazanom je težko pričakovati še eno takšno v nizu, vendar smo delali, delali, delali in se na koncu razigrali. Morda bi moral igrati z več košarkarji. Nekateri niso igrali dovolj in niso dobili minute, a je imela tekma čuden tok. Nekoliko sem se prestrašil in nisem želel tvegati. Košarkarje Olimpije ni lahko pokrivati. Igrajo hitro košarko. Dosegajo veliko košev in napadajo z vseh strani," so bile besede Zdovca po zmagi.

Cedevita se je z zmago povzpela na vrh lige ABA, Olimpija pa je z dvema zmagama in petimi porazi pri repu razpredelnice.

Ne spreglejte