Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2024,
10.47

Osveženo pred

2 dneva, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,71

Natisni članek

Filipini Gruzija kvalifikacije za olimpijske igre

Petek, 5. 7. 2024, 10.47

2 dneva, 21 ur

Goga Bitadze

Zaključek tekme med Gruzijo in Filipini dviguje prah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,71
Goga Bitadze | Goga Bitadze je s poskusom v zadnjih sekundah sprožil val ogorčenja. | Foto FIBA

Goga Bitadze je s poskusom v zadnjih sekundah sprožil val ogorčenja.

Foto: FIBA

Zaključek četrtkove košarkarske kvalifikacijske tekme za olimpijske igre med Gruzijo in Filipini dviguje prah, španski As je ob poskusu Goge Bitadzeja zapisal, da je govora o eni največjih sramot v zgodovini moderne košarke.

Luka Dončić
Sportal Prepelič: Nas je najbolj bolelo, a smo zdaj popravili vtis #video

Slabe tri tedne pred začetkom olimpijskih iger potekajo srditi košarkarski boji za zadnje olimpijske vozovnice. Ena od četrtkovih tekem se je zaradi nenavadnega zaključka znašla še v dodatnem središču pozornosti medijev in ljubiteljev košarke. 

Potrebovali so zmago s +19

Gruzijci so v tekmo s Filipinci v Rigi vstopili s popotnico poraza proti Latviji (55:83), Filipinci pa z zmago nad Latvijci (89:80), Gruzijci so za napredovanje potrebovali zmago z 19 točkami. Nekaj sekund pred koncem so vodili za tri, ko je na črto prostih metov za znižanje zaostanka stopil Chris Newsom.

Drugi prosti met je zgrešil, na semaforju je takrat pisalo 96:94 za Gruzijo. Njen zvezdnik Goga Bitadze je po zgrešenem prostem mestu prišel do žoge in poskušal doseči avtokoš, da bi izsilil podaljšek in z njim dal še nekaj upanja svoji reprezentanci. A pri tem je bil neuspešen. Gruzija je zmagala s 96:94, bila pa je to pirova zmaga, saj so v polfinale napredovali Filipinci, član Orlando Magic pa se je znašel na udaru kritik.

Poskus Bitadzeja:

Poskus Bitazdeja je zaokrožil po spletu in sprožil val ogorčenja na družbenih omrežjih, pri španskemu Asu so zapisali, da je govora o najbolj sramotni potezi v moderni košarki.

Pravila FIBA sicer pravijo, da če igralec v košarki namenoma doseže avtokoš, se ta ne šteje, če pa ga doseže po nesreči, se dve točki dodeli nasprotni ekipi, koš pa se pripiše kapetanu tekmecev.

Filipinci se bodo v polfinalu merili z Brazilijo. | Foto: FIBA Filipinci se bodo v polfinalu merili z Brazilijo. Foto: FIBA

Slovence čakajo Grki

Filipinci se bodo v polfinalu pomerili z Brazilijo, Latvijci pa s Kamerunom. V sobotnem polfinalu bodo igrali tudi Slovenci, čakajo jih gostitelji turnirja v Pireju Grki.

Slovenija Nove Zelandija
Sportal Slovenci v polfinale z Grčijo, saj je trojka zmanjkala za plus 29
Ne spreglejte