Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
6. 9. 2014,
22.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klemen Prepelič Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 6. 9. 2014, 22.51

8 let

Z. Dragić letel po parketu, Prepelič vnesel mir, Sloveniji dvoboj z ZDA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred tekmo osmine finala z Dominikansko republiko je bilo nekaj negotovosti, na kakšen način se je bo naša izbrana vrsta lotila. Z dobro obrambo je prišla do četrtfinala in ZDA.

Litva je dala napotke ekipi Dominikanske republike, kako naj se zoperstavi našemu najboljšemu košarkarju Goranu Dragiću. V prvi četrtini ni mogel razviti svoje hitre igre, saj so ga vedno podvajali, včasih pa so nanj skočili tudi trije košarkarji.

Ker si je pri tekmecu že po minuti in pol drugo osebno napako prislužil prvi igralec Francisco Garcia, je bilo videti, da ima Slovenija vse na pladnju, a se je ujela v zanko. James Feldeine je povzročal preglavice in svoje moštvo popeljal do vodstva s 26:19.

Črne minute spominjale na tekmo z Litvo

V slovenskih vrstah ni bilo prave rešitve v napadu, ko sta Uroš Slokar in Miha Zupan zaigrala odlično in bila glavna protagonista preobrata. V pičlih štirih minutah in pol so naredili delni izid 17:2 in šli na odmor s +10 (38:28).

Izbranci Jureta Zdovca so po krču le lažje zadihali, v nalet pa je na veliko veselje prišel tudi kapitan slovenske barke Goran Dragić. Do prvih točk se je dokopal šele ob začetku drugega polčasa, nato pa jih v tretji četrtini dosegel skupaj kar 10 točk. Po njegovem košu je Slovenija vodila s 46:31. Družbo v napadu mu je delal še brat Zoran, saj sta dosegla 13 zaporednih točk in razveselila starša na tribuni kakor tudi 2000 slovenskih navijačev, ki so pripotovali v Barcelono, kjer so glasno podpirali svoje ljubljence.

Hvalevredna Perepeličeva trojka

Dominikance smo imeli, kjer smo jih želeli, a je na žalost spet sledil gromozanski padec, saj so se v vsega dveh minutah in pol približali na pičlih šest točk zaostanka (48:54). A so črni oblaki šele začeli prihajati. Nekako se je začel vrteti film s tekme proti Litvi, proti kateri smo videli desetminutni slovenski mrk. Individualna igra v napadu ni obrodila sadov in nasprotnik se je pri 52:54 povsem približal ter imel celo napad za vodstvo, a je Klemen Prepelič s trojko na veliko srečo le prekinil post.

Rešitelj Zoki Dragić

Ta trojka je v našo igro vnesla mir, saj so ključni slovenski košarkarji – Goran in Zoran Dragić ter Domen Lorbek – dobili krila in dobre štiri minute pred koncem popeljali Slovenijo do naskoka osmih točk (63:55). Prav Zoki je bil tisti, ki je kar letel po parketu. Bil je neumoren in garal tako v napadu kot v obrambi, kjer je povsem zaustavil Garcio – dosegel je sedem, prej pa je bilo njegovo povprečje 20 točk. Po Zokijevi šestih zaporednih točkah (18 skupno), blokadi nad centrom Jackom Martinezom se je nevihta le umirila in Slovenija se je veselila uvrstitve med osem najboljših ekip na svetu, v torkovem četrtfinalu pa jim bodo nasproti stale favorizirane ZDA.

Ne spreglejte