Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Phoenix Suns Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Memphis Grizzlies

Petek, 4. 4. 2014, 17.39

8 let

Vroč boj Dragićevih, Udrihovih in Dallasa se nadaljuje. Durant izenačen z Jordanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prav vse tri ekipe, ki v zahodni konferenci bijejo hudo bitko za končnico, so zmagale. Dragić je k zmagi nad Portlandom prispeval 19 točk. Kevin Durant izenačil rekord legendarnega Jordana.

Goran Dragić in druščina sta svoje delo odlično opravila proti peti ekipi zahodne konference Portlandu, ki je padel s 109:93. Naš košarkar je k zmagi prispeval 19 točk, in dve podaji. Zmagal je tudi Udrihov Memphies, ki je s 100:92 slavil proti Denverju in se še vedno drži na zadnjem mestu, ki pelje v končnico. Udrih ni igral. Uspešni so bili tudi člani Dallasa, ki so se po zmagi nad LA Lakers obdržali na sedmem mestu.

Durant se je izenačil s slovitim Jordanom

Kar 27 let je moralo preteči, da so novodobni košarkarji izenačili rekord slovitega Michaela Jordana, ki je v sezoni 1986/87 v ligi NBA na 40 tekmah zaporedoma vpisal vsaj 25 točk. Rekord slavnega Jordana je ponoči izenačil Kevin Durant, ki je sicer skupaj z moštvom iz Oklahome izgubil v gosteh pri Houston Rockets 107:111. Houston je, po treh porazih, z zmago nad Oklahomo potrdil mesto v končnici. James Harden je svojemu nekdanjemu moštvu nasul 39 točk, pri gostih pa je bil najuspešnejši Kevin Durant z 28 točkami, ob tem pa je v statistiko vpisal še 12 skokov. S tem je prvi strelec lige izenačil dosežek Michaela Jordana, saj je na 40. tekmi zapored dosegel vsaj 25 točk.

Na Zahodu potekajo ostri boji za preostala štiri mesta v končnici. Končnico so si že zagotovile ekipe San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers in Houston Rockets. Portland in Golden State sta na petem in šestem mestu z 49 in 47 zmagami, Dallas je po novi zmagi sedmi s 46 zmagami, na osmem in devetem mestu pa sta Memphis in Phoenix povsem izenačena s 45 zmagami in 31 porazi.

V boju za mesto v drugem delu sezone ne popuščajo košarkarji Memphisa, ki so ponoči pod domačima obročema premagali ekipo Denver Nuggets s 100:92. Beno Udrih v vrsti Memphisa znova ni dobil priložnosti za igro. Dragića in druščino od konca rednega dela sezone loči še šest tekem, v noči na ponedeljek bodo gostili ekipo Oklahoma City Thunder.

V vzhodnem delu lige NBA je razdeljenih že šest vstopnic za drugi del prvenstva (Miami, Indiana, Toronto, Chicago, Brooklyn in Washington), za preostali dve mesti se potegujeta ekipi Charlotte in Atlante, pod robom s teoretičnimi možnostmi za preboj v končnico pa so košarkarji New York Knicks in Clevelanda.

Dragićeva sonca so tretjič v štirih tekmah v tej sezoni premagala moštvo Portland Trail Blazers. Najbolj razigran pri Phoenixu je bil Gerald Green, dosegel je 32 točk, pri 30 točkah pa se je ustavil Eric Bledsoe, tretji strelec Phoenixa je bil Dragić.

Dvakratni branilec naslova Miami je moral ponoči priznati poraz. Minnesota je prekinila niz sedmih zaporednih neuspehov proti Miamiju, moštvo Timberwolves je v gosteh prvake premagalo po dveh podaljških (121:122). Kevin Love je prispeval 28 točk in 11 skokov, pri Miamiju je bil najučinkovitejši LeBron James s 34 točkami. Odločilni met je uspel Coreyju Brewerju, ki je zadel enega od treh prostih metov le 1,8 sekunde pred koncem drugega podaljška. Miami kljub porazu še vedno ostaja v vodstvu v vzhodni konferenci.

Ne spreglejte