Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Detroit Pistons

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 19.35

8 let

Veliko presenečenje: Detroit odpustil drugega strelca

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnja sezona se za Detroit ni začela po željah. Moštvo je v ligi NBA na 28 tekmah zmagalo le petkrat in vodstvo se je odločilo, da odpusti Josha Smitha in ponudi več priložnosti mlajšim igralcem.

"Ekipa ne kaže rezultatov, ki smo jih pričakovali v prvi tretjini letošnje sezone, morajo se zgoditi spremembe. Večjo vlogo bodo dobili mlajši igralci, da se bodo lahko izboljšali in poskrbeli za svetlejšo prihodnost kluba. Seveda se bo vloga nekaterih zaradi tega spremenila. Vsestranskemu izkušenemu Smithu bomo dali proste roke pri izbiri nove sredine," je za uradno spletno stran Detroita dejal predsednik in trener Stan Van Gundy.

Smith se je k Pistons preselil pred sezono 2013/14. Takrat mu je potekla pogodba z Atlanto, za katero je tedaj igral od prihoda v ligi NBA. Poleti 2013 je z Detroitom podpisal štiriletno in kar 54 milijonov dolarjev (nekaj več kot 44 milijonov evrov) vredno pogodbo, oddelal pa je le leto in pol.

V letošnji sezoni je za Detroit odigral vseh 28 tekem in na njih povprečno dosegal 13,1 točke, 7,2 skoka in 4,7 podaje na tekmo ter bil njihov drugi strelec. Po pisanju nekaterih ameriških medijev so Pistons želeli 29-letnega Smitha zamenjati, vendar za 206 centimetrov visokega košarkarja ni bilo zanimanja.

Smith bo po desetih letih v ligi NBA novo moštvo iskal kot prost igralec, velikih težav pa ne bi smel imeti. Ne nazadnje ima veliko izkušenj tudi z igranjem v končnicah (odigral je že 54 tekem). V ligo NBA se je preselil leta 2004, ko so ga kot 17. izbrali pri Atlanti. Leta 2010 je postal najmlajši igralec (takrat je bil star 24 let), ki je presegel mejo tisočih blokad, istega leta pa so ga izbrali tudi v drugo obrambno petorko lige.

Detroit s petimi zmagami in kar 23 porazi zaseda 13. mesto v Vzhodni konferenci.

Ne spreglejte