Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
22.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Liga NBA Philadelphia 76ers Saša Vujačić Cleveland

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 22.07

8 let, 1 mesec

Večer rekordov, vročega Curryja in ponižanega LeBrona Jamesa (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Branilci naslova Golden State Warriors so se v košarkarski ligi NBA na gostovanju znesli nad Clevelandom. Ponovno je blestel Stephen Curry. Vujačićev New York je stežka ugnal skromno Philadelphio.

Na derbiju na severnoameriškem parketu sta se v Clevelandu srečala tekmeca, ki jima mnogi (ponovno) napovedujejo nastop v velikem finalu. Branilci naslova iz Kalifornije so bili za razred boljši od Kavalirjev, pri katerih je bil nemočen tudi prvi as LeBron James. Pri tekmecih je navduševal Stephen Curry in ponovno dokazal, da ima zelo vročo in natančno roko. Z njo je zadel sedem trojk, skupno pa prispeval 35 točk.

Bojevniki so Jamesa in druščino v dvorani Quicken Loans Arena, kjer so se lani veselili osvojenega naslova, v šampionskem slogu odpravili kar za 34 točk. Skupno so jim nasuli izjemnih 132 točk. Že po prvem polčasu so vodili za 30 točk, prednost pa je med srečanjem narasla celo na +43. "Delali so, kar so želeli. Prišli so sem in nas uničili. Danes smo videli, kako veliko smo oddaljeni od naslova," je priznal James, gostje pa so po veliki zmagi obujali spomin na zadnjo tekmo v lanskem velikem finalu, ko so v slačilnici v Clevelandu proslavljali naslov. "Ko smo bili tu zadnjič, smo osvojili lovoriko in nazdravljali s šampanjcem. Imeli smo se dobro," je dejal prvi strelec srečanja, "neustavljivi" ostrostrelec Curry.

V Los Angelesu je skupno padlo kar 272 točk

Golden State je Clevelandu nasul 132 točk, a ni dosegel največ točk v košarkarskem večeru v ligi NBA. Še več so jih dosegli igralci Los Angeles Clippers (140), ki so se zmage nad Raketami iz Teksasa razveselili po podaljšku. Zmagali so s 140:132, največ točk pa je prispeval gostitelj J. J. Redick (40) in dosegel rekord kariere. Clippers so se v dvorani Staples veselili še enega rekorda, saj so dosegli kar 22 trojk. Redick jih je zadel kar devet, spremljal pa ga je odličen odstotek meta. Bil je kar 75-odstoten, saj je zadel devet od dvanajstih poskusov za tri točke.

Pri gostih iz Houstona je izstopal Dwight Howard. Robustni center se je izkazal s 36 točkami in kar 26 skoki. To je bil njegov deseti zaporedni dvojni dvojček – s takšnim nizom se ne more pohvaliti nihče drug v ligi NBA.

Charlotte ima po 19 letih novega rekorderja

Edini Slovenec, ki je v noči na torek stopil na parket v ligi NBA, je bil Saša Vujačić. Njegov New York se je v kultni dvorani Madison Square Garden namučil, da je premagal zadnjeuvrščeno Philadelphio. Mariborčan je odigral šest minut in dvoboj končal pri dveh točkah. Kratkohlačniki so bili v težavah, a je prvi zvezdnik Carmelo Anthony dobre tri sekunde pred koncem rednega dela izenačil, tako da se je dvoboj prevesil v podaljšek. Anthony je zadel takrat, ko je bilo najbolj potrebno, na srečanju pa se ni mogel pohvaliti z natančnim odstotkom meta iz igre, saj je od 28 poskusov iz igre pot do mrežice našla le četrtina (sedem).

Dva podaljška so igrali tudi v Charlottu, kjer je krajšo potegnil Utah. Čmrlji so zmagali s 124:119, skoraj polovico točk za gostitelje pa je prispeval Kemba Walker. Dosegel je 52 točk in popravil klubski rekord. Postal je prvi košarkar Charlotta, ki je presegel 50 točk. Prejšnji rekord si je lastil Glen Rice (48). Postavil ga je pred 19 leti.

Ne spreglejte