Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2023,
7.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

Natisni članek

Phoenix Suns Kevin Durant

Četrtek, 9. 2. 2023, 7.10

1 leto, 2 meseca

V NBA odjeknili "bombi", Kevin Durant zapustil Brooklyn, pestro tudi v LA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64
Kevin Durant | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Zvezdnik lige NBA Kevin Durant bo kariero nadaljeval pri Phoenix Suns, kar pomeni, da so Brooklyn Nets v nekaj dneh izgubili dva osrednja košarkarja, potem ko je Kyrie Irving odšel v Dallas k Luki Dončiću. Trgovali so tudi pri Los Angeles Lakers.

V ligi NBA je danes zadnji dan prestopnega roka in tudi danes se veliko dogaja. Zvezdnik lige NBA Kevin Durant se je tako kot Kyrie Irving odločil za menjavo kluba in zapustil Brooklyn Nets. Do tretjega šampionskega prstana bo poskušal priti z novimi soigralci pri Phoenix Suns.

Sonca so se morala zaradi prihoda zvezdnika odreči številnim košarkarjem. V Brooklyn tako potujejo Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crowder, povrhu vsega pa bodo dobili še štiri izbore v prvem krogu naborov za novince v ligi NBA. V Phoenix je pripotoval še T. J. Warren.

Phoenix je z novo pridobitvijo postal kandidat za naslov prvaka lige NBA. V svojih vrstah namreč že ima zvezdnike, kot so Devin Booker, Chris Paul in Deandre Ayton, 34-letni Durant pa bo dodal novo širino moštvu iz Arizone.

Posel so dokončali tudi v Los Angelesu. V menjavi treh ekip z osmimi igralci bo Rusell Westbrook zapustil LA Lakers, kamor se bo vrnil nekdanji košarkar moštva D'Angelo Russell, sta poročala Adrian Wojnarowski in novinar The Athletica Shams Charania.

Poleg Russlla se bosta v Los Angeles preselila Malik Beasley in Jarred Vanderbilt. Minnesota Timberwolves bo prejela Mika Conleyja, Nickeila Alexandra-Walkerja in tri izbore drugega kroga na naboru. Utah Jazz bo poleg Westbrooka dobil še Juana Toscana-Andersona, Damiana Jonesa in Los Angelesov izbor prvega kroga leta 2027.

Po končani menjavi naj bi Utah odkupil Westbrooka in bi ta postal prost igralec, poroča Haynes. Kot dodaja, bi se lahko za podpis pogodbe z devetkratnim udeležencem tekme vseh zvezd zanimala Chicago Bulls in Los Angeles Clippers.

Wojnarowski je poročal še o dogovoru med New York in Knicks in Portland Trail Blazers. V New York bo odšel Josh Hart, Portland pa bo v zameno prejel Cama Reddisha in zaščiten prihodnji izbor v prvem krogu nabora.

Ne spreglejte