Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
26. 5. 2016,
14.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Zlatorog Union Olimpija končnica Jamar Abrams Chris Booker

Četrtek, 26. 5. 2016, 14.47

6 let, 6 mesecev

JAMAR ABRAMS JE TEKMO V STOŽICAH KONČAL PREDČASNO

V Laškem skrivnostni, ali bo Američan igral

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

V taboru Zlatoroga niso želeli dajati izjav, ali bo za odločilno tekmo polfinala pripravljen tudi Američan Jamar Abrams, ki se je v Stožicah po odlični prvi četrtini poškodoval in z ledom okoli leve noge tekmo končal ob parketu.

Jamar Abrams je bil v prvi četrtini druge polfinale tekme med Union Olimpijo iz Zlatorogom nerešljiva uganka za Ljubljančane. V prvih desetih minutah jim je natresel kar 16 točk in sam držal priključek z zmaji.

V nadaljevanju je 26-letni Američan dosegel le še dve točki, v drugem polčasu pa po udarcu v mišico na levi nogi zapustil parket in se nanj ni več vrnil. Zdravstvena služba Zlatoroga mu je okoli noge nadela led, po tekmi pa je bil nad njegovo poškodbo zaskrbljen tudi strateg Laščanov Aleš Pipan.

Razumljivo, saj je bil eden od dveh Američanov pri Zlatorogu – poleg Abramsa je v moštvu še izkušeni Chris Booker – ob Mihi Vašlu najboljši strelec Laščanov.

Ali bo Pipan na Abramsa, za katerega je Zlatorog prva evropska postaja na športni poti, ob tem je igral še v Kanadi in na Japonskem, lahko računal tudi na odločilni tretji tekmi polfinala, ni znano. V klubu niso želeli dajati izjav o zdravstvenem stanju 198 centimetrov visokega Američana, v sredo pa je kosarka.si poročala, da zdravniška služba dela vse, da bi jim Američana uspelo pripraviti za tekmo ob 18 uri.

Zlatorog je v letošnji sezoni izgubil na dveh tekmah proti Olimpiji, na obeh v Stožicah, ob tem pa jih štirikrat premagal. | Foto: Zlatorog je v letošnji sezoni izgubil na dveh tekmah proti Olimpiji, na obeh v Stožicah, ob tem pa jih štirikrat premagal.

Zmaji še čakajo na prvo zmago v Laškem

Abrams je prvi strelec Laščanov, njegova odsotnost pa bi bila velik udarec za Zlatorog, saj je na šestih tekmah proti Olimpiji v letošnji sezoni, z izjemo ene, vedno povzročal številne težave.

V letošnji sezoni je bilo na sporedu šest pivovarskih dvobojev. Štiri so dobili Laščani, dvakrat pa so bili uspešni Zmaji, obakrat v domači dvorani.

V Laškem Olimpija v tej sezoni še ni slavila. Črni niz je začela v četrtfinalu pokala, ko je nato izgubila tudi na tekmi v Hali Tivoli in izpadla iz pokala, izgubila pa je tudi na tekmi v ligi za prvaka in na prvem polfinalnem obračunu.

Le enkrat v tej sezoni položili orožje v Treh lilijah

Košarkarji Zlatoroga so v letošnji sezoni suvereni v domači dvorani. Na 15 tekmah v državnem prvenstvu so sklonjenih glav parket zapustili le proti Rogaški ob koncu februarja.

Ne spreglejte