Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
17. 2. 2016,
22.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Zlatorog Gašper Potočnik Matevž Zupančič

Sreda, 17. 2. 2016, 22.25

6 let, 7 mesecev

Po blamaži brez sprememb pri Olimpiji

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpijo je iz boja za pokalno lovoriko presenetljivo izločil Zlatorog. "Poraz je veliko razočaranje, vendar ne bomo menjali trenerja," je po tekmi potrdil direktor zmajev Matevž Zupančič.

V ponovitvi lanskega polfinala pokala je pivovarski dvoboj med Olimpijo in Zlatorogom znova dobil zadnji, ki je bil od zmajev boljši na obeh srečanjih. V torek so slavili za točko, v Hali Tivoli pa so po visokem vodstvu na koncu imeli na semaforju pet točk več kot Ljubljančani (76:71).

Olimpija tako tudi tretjo leto zapored ostaja brez pokalnega naslova, še drugo leto zapored pa jih je iz boja za pokalno lovoriko izločil Zlatorog. Lani v polfinalu, letos pa še stopničko prej, v četrtfinalu.

"Košarkarji Zlatoroga so na obeh tekmah dokazali, da so bili boljši tekmec in so si zaslužili napredovanje," je po neuspehu razočarano razlagal trener Olimpije Gašper Potočnik.

Podobna slika kot lani, a brez žrtev na klopi

Po lanskem pokalnem neuspehu je moral takratni trener zmajev Aleš Pipan zapustiti klop Olimpije, letos pa se je z Zlatorogom maščeval Ljubljančanom, po podobni poti pa vsaj za zdaj ne bo šel Potočnik.

"Za zdaj ne. Ne bomo menjali trenerja. Tega ne bi bilo pametno narediti pred koncem sezone. Poraz je seveda veliko razočaranje in pomeni neizpolnitev enega od cilje sezone," je po tekmi v pogovoru za Sportal dejal direktor Olimpije Matevž Zupančič.

"V pogodbah imamo zapisane določene kazni ob nedoseganju zastavljenih ciljev. Verjemite, od poletja pa do zdaj je bilo veliko pranja možganov ekipi, kako pomembno je to tekmovanje, ampak očitno ni zaleglo," je Zupančič zatrdil, da imajo Olimpiji košarkarji v pogodbah člene, ki vključujejo kazni ob nedoseganju ciljev, kot je bil osvojitev pokala.

"Olimpija mora biti prva doma in to je njen cilj. Še vedno bi morali biti močnejši od teh ekip, ki pa jih spoštujemo. Ne vem, ali so igralci pregoreli v želji ali so se ustrašili pritiska. Že na prvi tekmi, ne le na tej drugi. Če bi na prvi tekmi naredili svoje, danes ne bi bilo takih skrbi in take situacije. Ekipa je mlada, sestavljena najceneje v zadnjih desetih letih. Nočem iskati izgovorov. Mi bi morali premagati Zlatorog. Pa ne le njih, ampak osvojiti pokal," je dodal direktor ljubljanskih košarkarjev.

Potek tekme

Olimpija je za razliko od torkove tekme v Laškem že v prvem polčasu zaostajala za 15 točk in bila večino drugega polčasa v zaostanku. Nato pa so v zadnjih minutah prišli celo do vodstva za šest točk, a je zadnjo besedo imel Zlatorog oziroma njen nastarejši član Goran Jurak in Laščani so še drugič zapored premagali Olimpijo ter se uvrstili v polfinale.

"Po vseh mukah na drugi tekmi nam igra ni stekla, očitno je bil pritisk prevelik, ker nismo realizirali niti najbolj osnovnih situacij. Na koncu smo celo povedli in,ko bi morali samo še dokončati posel, smo dobivali lahke koše ter zgrešili cel kup situacij," je sklenil Potočnik, ki ga z zmaji čakata še dve pomembni tekmi v ligi ABA, kjer si še niso povsem zagotovili obstanka.

Ne spreglejte