Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2012,
21.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih

Sobota, 29. 12. 2012, 21.45

8 let

Udrihov Milwaukee razbil Miami, Dragić z dvojnim dvojčkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarski ligi NBA je bilo na sporedu kar 12 obračunov. Na delu sta bila tudi oba slovenska reprezentanta Goran Dragić (Phoenix Suns) in Beno Udrih (Milwaukee Bucks). Beno zmagal, Goran izgubil.

Moštvo slovenskega košarkarja Gorana Dragića, Phoenix Suns, je v severnoameriški ligi NBA ponoči izgubilo na gostovanju pri Minnesoti s 107:111. Dragić je za poražence odigral 36 minut, v katerih je zbral 16 točk, 12 podaj, pet skokov, blokado in ukradeno žogo. Drugi slovenski predstavnik v ligi Beno Udrih je z Milwaukeejem gostil igralce Miamija in jih odpravil kar s 104:85. Udrih je igral 13 minut, v tem času pa v statistiko vpisal dve točki, štiri podaje in ukradeno žogo.

Kljub znova dobri predstavi Slovenca, ki se je vrnil po težavah s kolkom, in izvrstnemu Luisu Scoli (33 točk, 10 skokov) so Sonca doživela še peti zaporedni poraz. V prvi vrsti zaradi dejstva, da so domači visoki igralci Scoli v napadu vrnili "milo za drago". Tako je Nikola Peković tekmo končal z 28 točkami in 11 skoki, Kevin Love je dodal 23 točk in 18 skokov, Andrej Kirilenko pa je dosegel 20 točk.

"Slabo je z vidika, če pogledamo naše razmerje zmag in porazov. Vzpodbudno pa glede tega, da se borimo in si pripravljamo možnosti za zmago. Toda te ni, nimamo ničesar dotakljivega za pokazati, tako da moram poudariti, da vse skupaj res ni najboljše," je po tekmi dejal trener Phoenixa Alvin Gentry.

Drugi slovenski predstavnik v ligi Beno Udrih je z Milwaukeejem gostil igralce Miamija in jih odpravil kar s 104:85. Udrih je igral 13 minut, v tem času pa v statistiko vpisal dve točki, štiri podaje in ukradeno žogo. Branilci naslova s Floride so "položili orožje" predvsem v zadnji četrtini, ki so jo izgubili kar s 14:35. Pri poražencih je bil najučinkovitejši LeBron James s 26 točkami (imel pa je kar šest izgubljenih žog), pri zmagovalcih pa Brandon Jennigs s 25.

Ne spreglejte