Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
22.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 17. 11. 2012, 22.20

8 let

Udrih zmagal, prvaki premočni za Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarski ligi NBA je bilo v noči na nedeljo sedem tekem. Na delu sta bila oba slovenska reprezentanta. Beno Udrih je z Milwaukeejem premagal New Orleans, Goran Dragić pa je izgubil proti prvakom.

Slovenski košarkar Beno Udrih, ki v severnoameriški ligi nosi dres moštva Milwaukee Bucks, je s soigralci v domači dvorani gostil New Orleans Hornets in zmagal s 117:113. Udrih je odigral 14 minut in v tem času k zmagi prispeval osem točk, dva skoka, podajo ter dve ukradeni žogi. Goran Dragić je s Phoenixom doživel nov poraz. Kljub zmagi pred domačimi navijači v dvorani BMO Harris Bradley Center pa je trener Milwaukeeja Scott Skiles po tekmi takoj okrcal domačo obrambo: "Naša igra v obrambi je tako slaba, da nas je lahko sram. V tem elementu igre smo igrali slabo od začetka do konca tekme." Monta Ellis je dosegel šest od svojih skupaj 22 točk v zadnjih dveh minutah srečanja in pomagal Milwaukeeju odbiti napad sršenov. S tem so gostitelji prišli še do tretje zaporedne zmage.

"Obe ekipi sta igrali slabo v obrambi, a mi smo imeli srečo, da nam je uspelo nekaj lepih blokad in smo zadeli nekaj pomembnih košev. Vedel sem, da kdor si bo prvi priigral manjšo prednost, bo zmagal, saj danes na parketu nihče ni znal zaustaviti nikogar," je dodal Skiles. Brandon Jennings je prav tako zbral 22 točk, Mike Dunleavy pa 17, od tega kar 16 v prvem polčasu. Pri gostih je zvezdnik nabora Anthony Davis zbral 28 točk in 11 skokov.

Dragić je tokrat s soigralci v Arizoni gostil prvake lige NBA, Miami Heat. Čeprav s slednji igrali brez zvezdnika Dwyana Wada, ker ima poškodbo levega stopala, LeBron James, ki je prek twitterja o slabem počutju potožil že med potjo v Phoenix, pa je bil bolan, za nameček pa so košarkarji s Floride igrali peto tekmo na gostovanjih v sedmih večerih, gosti še vseeno niso imeli večjih težav s sonci.

Chris Bosh je dosegel 24 točk pri metu iz igre 9-11, James pa jih je k zmagi dodal 21, čeprav je zadel le osem poskusov od 20. "Veseli smo lahko, da je sploh prišel na parket in zaigral. Čeprav na igrišču ni bil pravi, je vseeno prikazal spektakularno igro. Že samo to, da smo ga imeli na parketu, je bilo za nas pomembno," je dejal trener Miamija, Erik Spoelstra.

"Danes nisem imel veliko energije, vendar sem si želel zaigrati za soigralce," je po tekmi dejal James, Miami pa je v tretji četrtini vodil že za 15 točk, pet minut in pol pred koncem pa za devet. Phoenixu je uspelo zaostanek znižati na vsega dve točki, a nato so gosti zadeli sedem točk zapored, zadnjih sedem na tekmi.

Dragić je odigral 30 minut, v prvem polčasu je celo popeljal Phoenix do izenačenja na 52. točki, in v tem času zbral 12 točk, pet skokov, osem podaj in štiri ukradene žoge,prvi strelec gostiteljev pa je bil Markieff Morris s 16 točkami.

Ne spreglejte