Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 5. 2012,
20.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boston Celtics Kevin Garnett

Sobota, 26. 5. 2012, 20.52

7 let, 12 mesecev

Trojni dvojček Ronda za finale Miami - Boston

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kevin Garnett in Rajon Rondo sta z dvojnim oziroma trojnim dvojčkom Boston Celtics ključno pomagala do četrte zmage (85:75) v polfinalu vzhodne konference. Philadelphia tako končuje sezono.

Rojon Rondo je imel 18 točk, 10 podaj in 10 skokov in tako so Boston Celtics sedmo tekmo polfinala vzhodne konference lige NBA proti Philadephii 76ers dobili s 85:75. Še več: Rondo je dal v odločilnih minutah zadnje četrtine devet zaporednih točk in takrat so Celtics prišli do vodstva za tri točke. Paul Pierce (15 točk) je tekmo zaradi šestih osebnih napak končal štiri minute pred koncem, a to na razplet ni vplivalo. Svoj delež sta dala tudi preostala dva veterana: Kevin Garnett 18 točk in 13 skokov, Ray Allen pa je v zadnji četrtini zadel dve pomembni trojki. Vse pomembnejši pa je v postavi Bostona center Brandon Bass, ki jih je okrepil pred sezono iz vrst Orlando Magicov. Tokrat je dal 16 točk.

Finalno serijo začenjajo v noči na torek, nasprotnik pa bodo Miami Heat.

"Veliki trojici" - Garnett, Pierce, Allen - se je tako pridružil nov član. "Ne gre za tri velike, ampak za po mojem mnenju štiri prvake. Če izpustimo Ronda, delamo veliko napako," je povedal trener Keltov Doc Rivers. V minuli sezoni je Miami v drugem krogu končnice Boston izločil v petih tekmah, leto prej pa so Celtics dobili serijo v prvem krogu, nato pa v drugem krogu premagali še Cleveland Cavaliers, pri katerem je takrat zadnjo sezono igral LeBron James. "Lanska sezona je že pozabljena. Letos smo namreč povsem drugačno moštvo in čutimo, da lahko premagamo Miami. Če smo prišli tako daleč, brez kančka dvoma trdim, da lahko naredimo še ta naslednji korak. Zdaj gremo tja dokončati posel," je bil samozavesten Rajon Rondo. Gledalci so mu vpili MVP (najkoristnejši igralec), ko je stopil na črto prostih metov in v predzadnji minuti odločil tekmo.

Ne spreglejte