Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA Golden State Warriors Saša Vujačić Stephen Curry

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 21.42

8 let

Trojka ob zvoku sirene v Dallasu, šepajoči Curry in gledalec Vujačić (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji New Yorka so v gosteh ugnali Atlanto brez pomoči Saše Vujačića, ki je soigralce spremljal s klopi. Dallas je po dveh podaljških strl odpor Sacramenta, Golden State zlahka do nove zmage.

Vodilni Golden State, ki brani naslov v ligi NBA, je dočakal že 33. zmago v sezoni. Bojevniki so brez večjih težav premagali Los Angeles Lakers, ki so še tretjič zapored nastopili brez veterana Kobeja Bryanta (poškodba desne rame). Njegovi soigralci v prvi četrtini niso našli pravega načina, kako ustaviti Klaya Thompsona. Vroči ostrostrelec je v uvodnih desetih minutah dosegel kar 22 točk, dvoboj pa je kot najboljši strelec srečanja končal pri 36 točkah.

Jezerniki so tako po treh zaporednih zmagah naleteli na boljšega tekmeca, prvi zvezdnik branilcev naslova Stephen Curry pa si gostovanja v Los Angelesu ne bo rad zapomnil, saj je v tretji četrtini prejel močan udarec v nogo, odšepal v slačilnico in končal dvoboj. Do takrat je dosegel 17 točk. Klub še ni sporočil, kako resna je poškodba golenice.

Curry je zaradi lažje poškodbe leve noge prejšnji teden izpustil dve tekmi.

Telički iz Dallasa so za domačo zmago nad Kralji iz Sacramenta potrebovali dva podaljška. Šlo je težje, kot so pričakovali pred tekmo, a cilj je bil dosežen. Dočakali so že 22. zaporedno domačo zmago nad Sacramentom v ligi NBA. Zmago je s trojko v izdihljajih drugega podaljška zagotovil Deron Williams in spravil na noge občinstvo v dvorani American Airlines Center.

Pri gostih je izstopal DeMarcus Cousins. Prispeval je 35 točk, 17 skokov in šest ukradenih žog, manj pa je bil lahko ponosen na deset izgubljenih žog. Sacramento je še 80 sekund pred koncem drugega podaljška vodil s 116:109, a tudi to ni zadostovalo za zmago.

Ne spreglejte