Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Erazem Lorbek

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 13.19

8 let

Težave Erazma Lorbka: oteklina izginila, vprašanj je še veliko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na zadnjih dveh tekmah slovenske košarkarske reprezentance se je dobro videlo, kje je njen primanjkljaj. Pomoč Erazma Lorbka, ki se v sredo vrača v pogon izbrane vrste, bi prišla še kako prav.

Slovenska reprezentanca je pod košem vidno okrnjena, saj za zdaj še nima prave zamenjave za Gašperja Vidmarja in Mirzo Begića. Selektorju Juretu Zdovcu bi še kako prišel prav Erazem Lorbek, pri katerem pa je na žalost kopica vprašanj.

Težave z gležnjem, ki mu je ponagajal ob koncu španskega prvenstva, so zgodovina. Ravno zaradi tovrstne rehabilitacije se je priključil izbrani vrsti šele ob koncu prvega tedna v avgustu in postopno obremenil telo. A se je spet oglasilo lani operirano koleno, ki mu je prižgalo rdečo luč za treninge, zato je tudi ostal v domovini in ni odpotoval na turnir v Litvo.

Ob pomoči fizioterapevta mu je zdaj oteklina na kolenu splahnela, vprašanje pa je, kako se bo to odzvalo na aktivnost, ki ga spet čaka v sredo z reprezentančnimi kolegi. Pri članu Barcelone niso težave križne vezi ali meniskus, kot je to v navadi pri poškodbah kolena, ampak ima obrabljen hrustanec.

"Erazem se super počuti kot povsem običajen človek, drugače pa je, ko je v vlogi profesionalnega športnika. Ko obremeniš telo, se to jasno upira. Zelo si želi zaigrati za Slovenijo na svetovnem prvenstvu. Bolj kot to me skrbi njegova forma, ker že nekaj časa ni igral. Strah me je tega, če povem po resnici. O njegovi kakovosti nimamo kaj dvomiti, saj je odličen košarkar, manjkajo pa mu treningi in tekme. Verjamem vanj," je dejal oče Radovan Lorbek.

Slovenska reprezentanca bo danes še odigrala zadnjo tekmo na turnirju v Litvi, kjer jim bo nasproti stala domača izbrana vrsta, nato pa se bodo izbranci Jureta Zdovca po dnevu premora spet zbrali in misli usmerili proti turnirju, ki bo od četrtka do sobote v Stožicah – tekmeci pa Iran, Brazilija in spet Litva.

Ne spreglejte