Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2018,
7.21

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 26. 11. 2018, 7.21

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 25. november

Vročica (brez Dragića) v Kanado po poraz, Vučević zasenčil Jamesa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Miami Toronto | Moštvo Miami Heat je s 115:125 v gosteh izgubilo proti ekipi Toronto Raptors. To je ob sedmih zmagah njihov 12. poraz v tej sezoni. Torontu   | Foto Reuters

Moštvo Miami Heat je s 115:125 v gosteh izgubilo proti ekipi Toronto Raptors. To je ob sedmih zmagah njihov 12. poraz v tej sezoni. Torontu

Foto: Reuters

Pester večer v ligi NBA se je iztekel brez slovenskega vložka. Dallas Luke Dončića je imel prost večer, prost večer pa je bil prisiljen vzeti tudi drugi slovenski legionar Goran Dragić, ki zaradi poškodbe desnega kolena ekipi Vročice ni mogel pomagati na obračunu s Torontom. Slednji je bil bistveno boljši od gostov iz Miamija. Semafor se je ustavil pri rezultatu 125:115 za Toronto. Kaj se je dogajalo na preostalih sedmih tekmah?

Toronto iz dneva v dan, iz obračuna v obračun, potrjuje odlično pripravljenost. Po 21 odigranih tekmah imajo na svojem računu že 17 zmag in zasedajo vrh Vzhodne konference. K zmagi 125:115 za Toronto sta največ prispevala Kahwi Leonard z 29 točkami in 10 skoki, ter Pascal Siakam, ki se je ustavil pri 21.

Vrhunci obračuna med Torontom in Miamijem:

Pri Miamiju je bil najbolj razigran svežepečeni očka Dwyane Wade (pred petimi dnevi se je vrnil s 14-dnevnega očetovskega dopusta), ki se je igralcem pridružil z rezervne klopi. V statistiko Vročice je dodal 35 točk, pet skokov in šest asistenc, kar je njegova najboljša predstava v tej sezoni.

Izjemna predstava Dwyanea Wadea (35 točk)

Nikola Vučević (v modrem dresu) je z 31 točkami in 15 skoki prispeval pomemben delež k zmagi Orlanda.  | Foto: Reuters Nikola Vučević (v modrem dresu) je z 31 točkami in 15 skoki prispeval pomemben delež k zmagi Orlanda. Foto: Reuters

Zelo pestro je bilo tudi na obračunu med Orlandom, ki je gostoval pri moštvu Los Angeles Lakers. Tekma, kjer so gostitelji prevladovali v prvi in zadnji četrtini, vmes pa so pobudo prevzeli gostje, se je končala s tesnim izidom 108:104 za Orlando. Nikola Vučević se je izkazal z dvojnim dvojčkom (31 točk in 15 skokov) in zasenčil ljubljenca domačih navijačev LeBrona Jamesa, ki je dosegel 24 točk in sedem asistenc.

Detroit je s 118:107 doma premagal Phoenix Suns stratega Igorja Kokoškova. Pri Pistonsih sta po 19 točk dosegla Reggie Jackson in Andre Drummond, ki je v statistiko zmagovalcev vpisal še 16 skokov, pri Soncih pa sta bila izredno razigrana Devin Booker s 37 točkami in Deandre Ayton, ki je prislužil 25 točk in 13 skokov.

Izredno tesno je bilo na tekmi med Philadelphio 76 in ekipo Nets, ki se je končala z rezultatom 127:125 za goste iz Philadelphie. Mrežice so vodile večino tekme, povsem pa ugasnile v zadnji četrtini, kjer so gostje pridelali delni izid 38:23. Junak večera Jimmy Butler je dosegel 34 točk (tri od teh v izdihljajih tekme) in 12 skokov, dve točki manj ter 12 skokov je prispeval Joel Embiid. Pri poražencih je bil z 38 točkami, osmimi skoki in asistencami najbolj učinkovit D'Angelo Russell.

Še tesneje je bilo na tekmi med ekipama Hornets in Hawks. Slednji so pred domačimi navijači zmagali z rezultatom 124:123. Kratkohlačniki iz New Yorka so bili s 103:98 boljši od Grizlijev iz Memphisa.

Lestvici:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončić dočakal, kar si je želel
Sportal Curry v prometni nesreči ni bil poškodovan
Ne spreglejte